Mocions

MOCIÓ DELS GOVERNS LOCALS DE CATALUNYA EN SUPORT DELS ACORDS DE PAU A COLÒMBIA

El passat 25 d’agost des de l'Havana el govern de Colòmbia i la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia ( FARC ) van anunciar que havien arribat a un acord definitiu de pau per posar fi a més de 50 anys de conflicte intern. Aquest compromís, subscrit després de les negociacions que han tingut lloc des de 2012 entre el Govern de Colòmbia i les FARC, posen fi a una situació de violència que ha causat un nombre de víctimes dolorosament elevat. En aquest sentit, cal destacar l’anunci de Nacions Unides per a la validació dels termes pactats, posant en relleu la incorporació als acords la necessària visió de gènere, seguint la Resolució 1325 de l’ONU sobre el rol fonamental de les dones com a constructores de pau, així com la inclusió de l'agenda ètnica, a proposta de les comunitats indígenes i afrodescendents.
Amb aquesta signatura s’obre una nova etapa per a Colòmbia i es reforça el convenciment que tot conflicte, fins i tot els més complexes i de més llarga durada, pot trobar vies dialogades per assolir la pau i per garantir la seguretat. En aquest sentit, cal valorar l’avenç dels valors universals del diàleg i de la pau, així com tot aprofundiment de les vies democràtiques per a la resolució de conflictes, un fet que dona esperances als pobles del món que pateixen violència.
 
Per això, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis proposen als ajuntaments catalans l’aprovació d’una moció en suport a aquests acords de pau i a la seva implementació amb el compromís d’acompanyar el municipalisme colombià en aquest procés

20160914_0523Mocio-Pau-Colombia PDF