Campanyes de sensibilització

EL MÓN LOCAL CATALÀ AMB LA CAMPANYA CASA NOSTRA ÉS CASA VOSTRA (17 de gener de 2017)

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conjuntament amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, ens hem adherit a la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra” i hem impulsat el suport del municipalisme català a la campanya proposant als ens locals socis de les tres entitats un acord d'adhesió que pugui ser aprovat durant les properes setmanes i que us podeu descarregar des d’aquest lloc web.
La campanya unitària Casa Nostra És Casa Vostra és una iniciativa que va sorgir a finals de l’any passat d’un grup de persones del món de la comunicació que van coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent projectes professionals o de voluntariat, i que van decidir denunciar la situació que havien vist mitjançant una campanya oberta a la societat civil i les entitats. A dia d’avui la campanya Casa Nostra És Casa Vostra està conformada per milers de persones a títol individual, col•lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural, amb l’objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania i demanar polítiques d’acollida reals i efectives a les institucions sota el lema #volemacollir.

Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament creiem que el món local s’ha d’afegir a aquesta iniciativa, car aquesta campanya està en sintonia amb les mocions que hem impulsat conjuntament els darrers temps en suport a les persones refugiades. En aquest mateix sentit, des del Fons hem reactivat la campanya d’ajuda a les persones refugiades en origen i en ruta que ja venim desplegant des de 2015, en un moment on l’onada de fred que pateixen les persones refugiades al sud-est d’Europa ha agreujat encara més la seva situació.
Per altra les tres entitats municipalistes farem públic el suport del món local a la Campanya “Casa Nostra Casa Vostra” agrupant alcaldes, alcaldesses i altres càrrecs electes locals el dimecres 15 de febrer a les 11h a Barcelona, fent una crida a la ciutadania de Catalunya a mobilitzar-se i assistir massivament a la manifestació del proper 18 de febrer en suport a l’acollida de persones refugiades convocada per “Casa Nostra Casa Vostra.
20170118_1123Acord_Mon_Local_Casa_Nostra_Es_Casa_Vostra

Vídeo #dónalama, Campanya de suport als refugiats

Es tracta d’un vídeo adreçat a la ciutadania en general perquè coneguin les diferents opcions que tenen per implicar-se davant la crisi de les persones refugiades, a més de donar-los alternatives a la recollida de roba.
 
L’objectiu pel Fons Català és oferir una eina fàcil, didàctica i visual als municipis perquè puguin distribuir-la a la ciutadania que no té coneixements de cooperació al desenvolupament.
 
Així, des del Fons es dóna resposta a la demanda que han fet els ajuntaments i altres ens locals, en el marc de les reunions de la Comissió de Pau i de la campanya de refugiats, per dotar els regidors d’arguments davant les crítiques de la ciutadania quan aconsellen i/o desaconsellen segons quines opcions d’implicació en la crisi dels refugiats.
 
El format i durada del vídeo està pensat perquè pugui ser distribuït per les xarxes socials (Facebook, Tweeter, grups WhatsApp etc).