EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

RESPOSTA D'EMERGÈNCIA COVID-19 A L'ÍNDIA: ENVIAMENT URGENT DE RESPIRADORS A L'HOSPITAL AHALYA A GUNPUR, ANDHRA PRADESH

Number:
3556
Status:
Tancat
Beneficiary:
DIS - Discapacitats
Country:
ÍNDIA
Continent:
ÀSIA
Geographical area:
ÀSIA
Cost of the project:
75.000 €
Fons contribution:
35.000 €
Executing agency:
INDIAN CULTURE CENTRE
Year of approval:
2021
SYNOPSIS:

Aquest projecte està emmarcat a la Campanya d'Emergència 3461. Món Local Covid19 oberta el maig de 2020 per fer front als efectes de la pandèmia arreu del món. 

El nombre de contagis a l'Índia està batent tots els rècords: la xifra diària de nous casos de Covid-19 supera els 300.000 i és la més elevada registrada en un sol país des que va començar la pandèmia. L'Índia està col·lapsada. Aquest gran increment de les últimes setmanes ha disparat el nombre total d'infeccions fins als 15,93 milions i ha tornat a situar el subcontinent per davant del Brasil i només per darrere dels Estats Units.

Un 60% de les morts analitzades encaixen amb la variant índia del virus, que els científics i científiques coneixen amb el nom de B.1.617, i que ja es va detectar a finals de 2020 tant al país asiàtic com a Europa i Estats Units. 
Les autoritats sanitàries de l'Índia no han fet pública cap relació entre l'auge descontrolat dels contagis i la variant del virus per escassedat de dades. Cal tenir en compte, també, que l'Índia està superpoblada i que en moltes ocasions no es poden aplicar les mesures higièniques i de distanciament social.

La realitat és que hi ha poques ambulàncies, poca capacitat hospitalària i molt pocs respiradors. Aquest fet ha provocat que molts pacients no hagin pogut ser atesos i hagin mort ofegats esperant una bombona d'oxigen que no arribava perquè no n'hi havia prou. Els crematoris no donen l'abast per incinerar tots els morts.

Davant aquesta situació d'emergència extrema, i per reforçar la capacitat de resposta davant la Covid-19, l'Indian Culture Center de Barcelona, presenta un projecte per recaptar fons destinats a adquirir 100 respiradors portàtils (comprats a l'Índia) que es donaran gratuïtament a l'hospital Ahalya, a Gunpur (Andra Pradesh). El número de projecte és el 3556, amb el nom de Resposta d'emergència Covid-19 a l'Índia: Enviament urgent d respiradors a l'Hospital Ahalya a Gunpur, Andhra Pradesh - Índia. 

L'hospital té una capacitat de 100 llits i està col·lapsat a causa del nombre de persones infectades per Covid-19 en estat crític i amb necessitat urgent d'oxigen. 

L'entitat catalana enviarà els recursos econòmics a un compte bancari de l'Hospital Ayalha. El Dr. Uma Shankar SN, o l'equip sanitari que es determini, serà el responsable de l'adquisició dels respiradors, contra-factura, així com del seu ús i manteniment. 

La persona responsable del projecte a Barcelona és Robert Masih, director de Projectes de l'Indian Culture Centre. Des de l'entitat es comprometen a proveïr un tracte igualitari independentment del gènere de la persona malalta, i a fer el seguiment dels recursos enviats i dels respiradors adquirits i cedits en donació a l'Hospital Ahalya. 

El màxim productor de vacunes del món, el Serum Institute de l'Índia, va deixar d'exportar dosis a finals de març i fa pocs dies informaven que ja s'estava esgotant la producció de vacunes. Fins ara, 117 milions d'indis han rebut almenys una dosi, xifra que suposa menys del 10% de la població. Es desconeix encara si les vacunes protegeixen d'aquesta nova variant.