SUPORT EMOCIONAL A POBLACIÓ SIRIANA REFUGIADA A CAMPS INFORMALS DE LA VALL DE LA BEKAA AL LÍBAN (FR)

L'acció està dirigida a oferir suport emocional als nens i nenes, i a les famílies de refugiats pel conflicte que pateix des de fa anys Síria. La intervenció contempla desplaçar dos equips d'artistes de Pallassos sense Fronteres a la Vall de la Bekaa per oferir espectacles de pallassos i circ fonamentats en la comicitat a la infància refugiada.

Campagnes

Des del Fons Català s'inicien Campanyes d'emergència i de sensibilització i es col·labora i es difonen altres Campanyes.

  PROJETS

  Aquests recursos es destinen a finançar projectes de solidaritat i cooperació als països en vies de desenvolupament, projectes de sensibilització a Catalunya i també, quan la situació ho requereix, a campanyes d’emergència.

  FR
  Destacar en portada
  Off
  Preguntes
  Destina el 0,7% o més dels ingressos propis a cooperació:
  No
  Està agermanat (agermanaments-cooperació):
  No
  Destina habitualment recursos a cooperació i solidaritat:
  Si
  S'ha creat un organisme de participació ciutadana:
  Consell municipal de solidaritat i cooperació al desenvolupament [creat l'any 2000]
  Al pressupost hi ha una partida específica de cooperació:
  Si
  Imatge entitat
  Imatge destacada
  Imatge capçalera
  Habitants:
  1620809

  Membres

  Els ajuntaments socis agrupen el 85 % de la població de Catalunya, malgrat que representin el 30% del total dels municipis de Catalunya.

  CRISI DE FAM AL CAMP DE DESPLAÇATS INTERNS DE BOURKUM-SISSILI (FR)

  A Burkina Faso el 80% de la població viu i menja de l'agricultura. És una agricultura de secà: blat de moro, mill, sorgo. De la collita, que es cull a finals de setembre o a l'octubre, dependrà la seva alimentació i, per tant, la seva vida durant els 12 mesos següents, fins que tornin a plantar i a tenir una nova collita. Aquest període de pluges, que es diu hivernage, és també un període d'escassa nutrició, anomenat període de sudure. Quan ha plogut poc i queda poc aliment l'han de fer arribar fins a l'octubre, en què hi haurà la collita nova,

  14 01 21

  La gran majoria de catalans i catalanes estan d'acord en què les administracions públiques dediqui una part dels seus recursos a la cooperació amb els països empobrits, també en l'actual context de pandèmia. Així ho recullen els resultats d'una enquesta encarregada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) per conèixer com cal actuar en el camp de la cooperació internacional en un món en crisi marcat per grans reptes com la Covid-19 o les migracions.