DRH - DDHH, dels pobles i democràcia

TEIXINT XARXES D’ACTIVISME I ESPAIS DE REFLEXIÓ SEGURS ENTRE JOVES LGTBI+ DE SAN PEDRO SULA

Número:
3925
Estado:
En curs
Beneficiario:
JOV -Joves
País:
HONDURES
Continente:
AMÈRICA
Área geográfica:
CENTREAMÈRICA
Importe del proyecto:
76.950,00
Aportación del Fons:
34.473,57
Entidad ejecutora:
ASSOCIACIÓ SUDS
Año de aprobación:
2023
SINOPSIS:

Aquest projecte s'entén com a proposta col·lectiva de formació i transformació de les opressions i realitats que enfronten les persones LGBTI+ i especialment estudiants LGBTI+ de la Universitat pública d'Hondures (UNAH) a San Pedro Sula.

Basat en l'experiència prèvia de coordinació entre la sòcia local, CDM, SUDS i en aliança estratègica amb el moviment social MDR, l'acció cerca contribuir a la construcció i la promoció d'espais segurs de cohesió, suport mutu i participació política a un dels països més perillosos i violents per a persones LGBTI+.

Des d'un abordatge integral i a diferents nivells, es busca, per una banda, millorar el benestar emocional i les condicions de salut mental de 120 persones LGBTI+, tant individualment com col·lectivament, (A.1.1. Atenció individual i A.1.2. Sessions de grup d'autocura per a joves i població LGBTI+). D'altra banda, el procés d'enfortiment d'habilitats toves (A.1.3.) permetrà a les persones participants aprofundir els coneixements i les capacitats en drets humans, educació sexual integral, cures personals i col·lectives i estratègies de comunicació i resolució alternativa de conflictes.

També, amb l'objectiu d'ampliar la participació política d'estudiants LGBTI+ de la UNAH-Valle de Sula (UNAH-VS), el Moviment Diversitat en Resistència (MDR) acompanyarà les persones activistes del Col·lectiu de Diversitat Sexual de Valle de Sula (CUDS-VS) en el procés de formació política i posterior incidència davant d'autoritats universitàries a favor del dret a una educació universal, pública i laica que reconegui i integri la diversitat sexual com a dret (A.2.3.).

Finalment, la casa-oficina del MDR proporcionarà un espai segur per a les coordinacions i les articulacions del moviment i és en aquest espai on es desenvoluparan els processos de revisió interna de les relacions de poder a l'interior del Col·lectiu, des d'una perspectiva interseccional i amb el objectiu de transformar estructures heteronormatives i assolir una major coherència política (A.3.1.).

L'ampliació de les xarxes d'aliances de les sòcies a escala local, nacional i internacional representa una de les estratègies claus de l'acció, ja que cerca millorar tant l'atenció brindada com la situació de risc des d'un enfocament mutu d'aprenentatge (A.3.2. ).