EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

CRIDA D´EMERGÈNCIA PER A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL TERRATRÈMOL AL MARROC

Número:
3874
Estado:
En curs
Beneficiario:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
País:
MARROC
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀREA MEDITERRÀNIA
Importe del proyecto:
Finançament obert
Entidad ejecutora:
FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT
Año de aprobación:
2023
SINOPSIS:

El sisme, de magnitud 6,8 graus, que es va produir dissabte de setembre de 2023 a les 23:11 hores ha causat la mort d'almenys 2.122 persones, un balanç de víctimes que probablement augmentarà els pròxims dies.

L'epicentre del terratrèmol ha tingut lloc a zones remotes del Gran Atlas, on es creu que rauen moltes de les víctimes. 

El sisme també va sacsejar la històrica ciutat de Marràqueix, que és la ciutat més propera a l'epicentre. Cases i altres edificis de la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es van esfondrar. Marràqueix ha resultat greument danyada.

Les carreteres i les vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i, mentre els veïns i les autoritats s'afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d'esllavissades de terra i les grans distàncies.

El Fons Català té una llarga trajectòria de suport al Marroc. En aquest moment, estem ja en procés d'identificació de les respostes d'emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència, tenint en compte la població d'origen marroquí que viu a casa nostra. En aquest sentit, el Fons Català impulsarà el treball de recuperació amb enfocament municipalista i territorial.

Així, el Fons Català fa una crida als ajuntaments i les institucions supramunicipals a sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.