General

El Fons Català mostra el condol a les víctimes de les inundacions a Líbia

Des del municipalisme català es vol traslladar la preocupació per la catàstrofe humanitària al país i les conseqüències sobre la població 

13 Septiembre 2023

El cicló Daniel ha devastat part del nord-est de Líbia, deixant, de moment, més de 5.000 morts i 10.000 persones desaparegudes. Les pluges torrencials han arrasat zones residencials senceres, han bloquejat carreteres i han rebentat dues preses properes a la ciutat de Derna, les quals han alliberat 33 milions de metres cúbics d'aigua, destruint tot el que es trobava al seu pas. 


Davant d'aquesta situació tan alarmant, el Fons Català vol traslladar el seu condol i preocupació per les conseqüències del cicló en un país inestable políticament, fet que dificultarà molt l'assistència humanitària. 

Aquest episodi és un exemple més del greu impacte que té l'emergència climàtica en les poblacions del món, especialment les més vulnerables, i que seguirà tenint cada vegada més. Per aquest motiu és important promoure una cooperació centrada en la resiliència i adaptació climàtica. 
 

DOCUMENTS ADJUNTS