EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

PROTECCIÓ SÒCIO LEGAL A PERSONES EN DESPLAÇAMENT FORÇAT AL CORREDOR DELS BALCANS

Número:
3709
Estado:
En curs
Beneficiario:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
País:
BÒSNIA I HERCEGOVINA - SÈRBIA
Continente:
EUROPA
Área geográfica:
EUROPA
Importe del proyecto:
65.754,00
Aportación del Fons:
43.120,00
Entidad ejecutora:
NO NAME KITCHEN
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

El projecte està dissenyat per complementar les accions regulars de No Name Kitchen a l'àmbit humanitari, a través de una intervenció sòcio-legal que promogui l'accés a serveis de protecció jurídica per a les persones en trànsit, amb el objectiu de convertir la documentació d'abusos en una veritable incidència política. El projecte implica la  documentació de violacions de DDHH a zones frontereres, promovent l'exercici del dret a la protecció internacional, i l'accés a serveis jurídics per processar judicialment els responsables dels abusos.

Als Balcans, el deficient accés a sistemes d'asil i de tutela no respecta la legislació nacional i internacional a matèria de DDHH. En aquest sentit, NNK proposa un treball d'acompanyament individualitzat, a través de tres etapes connectades entre si:

- Identificació d'abusos, recollida i sistematització de testimonis.
- Campanya de incidència sociopolítica per promoure canvis institucionals.
- Acompanyament i defensa dels casos davant l'Administració i derivació a organismes públics i civils que puguin donar suport durant el seu procés (ex. Defensor del Poble, Comissió de Llibertats Civils al Parlament Europeu)

L'experiència de NNK als Balcans en aquest àmbit, destaca per l'adaptació als diferents col·lectius, i la perspectiva de gènere en relació amb les violències patides. La solidesa de la base de dades implementada amb altres socis de la Border Violence Monitoring Network, permet analitzar les dades i observar tendències, extraient i compartint dades. A més, la documentació serà utilitzada per a finalitats de litigi estratègic i incidència política, produint documents de posició i missatges sobre com millorar la realitat de les persones migrants en risc d'exclusió.