EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

CONSTRUCCIÓ D´AULES ESCOLARS D´EMERGÈNCIA PER A NENS I NENES AFECTADES PEL TERRATRÈMOL AL MARROC

Numéro:
3881
État:
En curs
Bénéficiaire:
INF - Infants
Pays:
MARROC
Continent:
ÀFRICA
Zone géographique:
ÀREA MEDITERRÀNIA
Coût du projet:
25.000,00
Contribution au Fons:
25.000,00
Organisme exécutant:
ASSOCIACIÓ CULTURAL PER LA COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT AZAHARA
Année d'approbation:
2023
RÉSUMÉ:

El projecte que es presenta té com a objectiu garantir el dret i l'accés a l'educació a nens i nenes en situació de vulnerabilitat afectats pel terratrèmol del 8 de setembre a les localitats de Wawizlte, Tayeddelt i Chouiri de la regió d'El Haouz.

El 8 de setembre de 2023, un terratrèmol de magnitud 6,8 va sacsejar les muntanyes de l'Atles, a 70 quilòmetres al sud de Marràqueix. Moltes comunitats rurals pròximes a Marràqueix i els pobles muntanyencs de la serralada de l'Atles, especialment de les províncies d'El Haouz, Taroudant, Chichaoua, Ouarzazate van quedar completament o parcialment destruïts. El nombre total de persones afectades se situa entre 380.000 i 2,8 milions d'afectats, en una àrea de 6,6 milions de residents, inclosos uns 100.000 nens i nenes. Gran part de les escoles de les regions afectades han quedat inutilitzades, la qual cosa ha provocat que milers de nens no puguin continuar el curs escolar.

El projecte proposa la instal·lació d'escoles temporals (Escoles-Haima d'emergència) a tres pobles de la regió d'El Haouz, on les escoles han quedat destruïdes. Les Escoles-Haima d'Azahara són construïdes amb materials lleugers però resistents, i es poden muntar amb relativa facilitat en un període de construcció d'una setmana. 

Aquesta agilitat permet atendre de manera immediata les necessitats de l'educació i proporcionar un entorn segur i cobert per als estudiants. A més. les Escoles-Haima no només serveixen com a espais d'aprenentatge, sinó també com a refugi temporal per a aquelles persones que han perdut casa seva i com a centre comunitari.

Les escoles aniran acompanyades d'instal·lació de latrines per abordar les necessitats sanitàries.

Aquest projecte és una mesura provisional mentre es dissenya una estratègia més àmplia de reconstrucció. No obstant això, proporciona un entorn més segur i estructurat per garantir l'accés a l'educació a 750 nens i nenes de la regió.