DLO - Desenvolupament local

MILLORA DE LA IL·LUMINACIÓ DEL POBLE DE TAZAGZAOUTE

Numéro:
3872
État:
En curs
Bénéficiaire:
PGE - Població general
Pays:
MARROC
Continent:
ÀFRICA
Zone géographique:
ÀREA MEDITERRÀNIA
Coût du projet:
6.500,00
Contribution au Fons:
4.800,00
Organisme exécutant:
ASOCIACIÓN TAZAGZAOUTE PARA EL DESARROLLO Y SOLIDARIDAD
Année d'approbation:
2023
RÉSUMÉ:

El Ksar Tazagzoute, és un poble petit al sud-est del Marroc a la província de Tinghir, molt pobre, que viu de l'agricultura i la ramaderia.
 
Fa poc més de 20 anys que el poble té electricitat. Fins llavors només es podia oferir llum a les cases unes hores al dia a través d'un generador de benzina propietat dels habitants, que s'encarregaven de mantenir-lo. Un cop va arribar l'electricitat al poble, es van instal·lar tres per il·luminar la zona de la mesquita, que és la més transitada.
 
El poble de Tazagzaoute fa molta vida al carrer a causa del clima. Malauradament, però, quan es fa fosc la gent ha d'entrar a casa seva, ja que hi ha animals perillosos (escorpins, serps...) que, per manca d'enllumenat, els habitants no poden veure. 
 
Actualment el poble ha crescut molt. Només té sis fanals, per la qual cosa continua la inseguretat a les nits. 
 
En aquest context, el projecte preveu la compra i la instal·lació de fanals amb plaques solars que es puguin retroalimentar i tinguin més durada.
 
La intervenció consistiria a instal·lar 25 fanals amb placa solar inclosa. Ja s'ha fet un estudi de les zones més transitades i perilloses on caldria instal·lar-los.