DLO - Desenvolupament local

ACCÉS AL DRET A UN HABITATGE DIGNE AMB SANEJAMENT BÀSIC ADEQUAT DES D’UNA PERSPECTIVA DE GÈNERE PER A 43 FAMÍLIES DE LA COMUNITAT RURAL DE GANIGERA, DISTRICTE D’ANANTAPUR

Numéro:
3655
État:
En curs
Bénéficiaire:
DON - Dones
Pays:
ÍNDIA
Continent:
ÀSIA
Zone géographique:
ÀSIA
Coût du projet:
135.483,40
Contribution au Fons:
4.600,28
Organisme exécutant:
FUNDACIÓN VICENTE FERRER
Année d'approbation:
2021
RÉSUMÉ:

Amb aquest projecte es pretén reduir la vulnerabilitat social, econòmica i mediambiental de 43 persones (42 dones i 1 home) i les seves famílies del poble rural de Ganigera, habilitant el dret a l'habitatge i al sanejament mitjançant la construcció d'habitatges amb lavabos i latrines adequats a les necessitats de la població local, fet que tindrà conseqüències molt importants sobre la salut de la població, especialment per als infants i la seguretat de les dones.  S'assegurarà que la propietat queda en mans de les dones cap de família. 
 
També es faran tallers de sensibilització en higiene, per adaptar-se a les noves infraestructures de lavabos i latrines, alhora que s'augmentarà la conscienciació en els bons hàbits higiènics i de salut. 
 
El projecte, a més a més, promourà el desenvolupament i l'apoderament en la capacitat d'autoorganització de les famílies de la comunitat de Ganigera, mitjançant la creació d'un Comitè de Construcció i les formacions que rebran. Així, seran les mateixes famílies participants les que realitzaran una part important del procés de compra de materials i de seguiment de la construcció dels habitatges, fet que augmentarà el sentiment d'apropiació del projecte per la seva implicació en totes les fases d'aquest.
 
En el moment actual d'emergència sanitària en el qual ens trobem a escala internacional, i també a l'Índia, a causa de la pandèmia per coronavirus (Covid-19), el projecte busca facilitar a la població rural en situació de vulnerabilitat les condicions per poder seguir les recomanacions dictades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l'objectiu d'evitar la propagació del virus. En aquest sentit, promoure la propietat d'un habitatge amb sanejament millora les condicions d'habitabilitat de la població i, per tant, facilita un confinament digne de la població ja que promou la distància social i redueix l'amuntegament, alhora que afavoreix, juntament amb les activitats de sensibilització, pràctiques d'higiene que contribueixen a la prevenció de contagi per coronavirus.