EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

PROGRAMA DE SALUT MENTAL AL CAMP DE REFUGIATS PALESTINS DE BEDDAWI AL LÍBAN

Numéro:
3689
État:
En curs
Bénéficiaire:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
Pays:
LÍBAN
Continent:
ÀSIA
Zone géographique:
PRÒXIM ORIENT
Coût du projet:
30.000,00
Contribution au Fons:
30.000,00
Organisme exécutant:
UN PONTE PER (UPP)
Année d'approbation:
2022
RÉSUMÉ:

El projecte es durà a terme al campament de Beddawi per a refugiats palestins al Nord del Líban. El camp de Beddawi es va crear el 1955. 

En un context de crisi aguda cronificada, el projecte vol millorar el benestar i la inclusió social dels infants, els adolescents i les seves famílies dins de la població de refugiats palestins i els més vulnerables d'altres nacionalitats que viuen al camp de Beddawi i els seus voltants, a través de la promoció de l'autoapoderament dels subjectes de drets tot permetent l'accés a un paquet d'atenció integral que inclogui serveis de suport psicosocial..

Els refugiats palestins al Líban (PRL) i els refugiats palestins de Síria (PRS) que viuen al Líban s'enfronten a l'exclusió social. Són considerats estrangers i són considerats apàtrides pel govern libanès i no gaudeixen dels drets civils bàsics. Tenen prohibit posseir propietats i treballar en més de trenta ocupacions, incloses totes les professions liberals. Són els més afectats per la crisi social i econòmica, així com per la crisi sanitària global de la covid-19. Els refugiats palestins al Líban són objecte de lleis i de pràctiques discriminatòries, principalment en els àmbits de l'ocupació, l'educació, l'habitatge i la salut; se'ls nega l'accés a la sanitat pública libanesa i depenen dels centres mèdics de la UNRWA per a l'atenció sanitària primària, així com dels hospitals que tenen contractes amb la UNRWA.

Els serveis de salut mental són crítics dins la comunitat palestina, ja que UNRWA no proporciona serveis de salut mental, especialment per als nens i adolescents. Els serveis de salut mental a la comunitat palestina continuen sent una gran necessitat per fer front a aquestes situacions d'estrès d'una manera saludable per fer que els nens, els joves, els pares i la comunitat siguin més forts i cada dia que passa, les vides dels refugiats palestins són més insuportables