DLO - Desenvolupament local

APODERAMENT FEMENÍ A TRAVES D’HORTS COMUNITARIS AL POBLE DE KOLI KUNDA

Numéro:
3839
État:
En curs
Bénéficiaire:
DON - Dones
Pays:
GÀMBIA
Continent:
ÀFRICA
Zone géographique:
ÀFRICA
Coût du projet:
6.583,20
Contribution au Fons:
1.691,42
Organisme exécutant:
FUNDACIÓ HUMANITÀRIA DR. TRUETA
Année d'approbation:
2023
RÉSUMÉ:

La intervenció proposada preveu que amb l'ajuda i la formació de la contrapart (WASDA) formar les dones del poble de Koli Kunda per activar una cooperativa que portarà per nom "FANDA MA KAFO" que es tradueix per "Ajuda't a tu mateixa"..
 
A través de la formalització de la cooperativa "FANDA MA KAFO" formada exclusivament per dones, es preveu la creació d'uns horts comunitaris amb la base dels coneixements i les experiències que tenen les pròpies dones, més la que adquiriran de les formacions de WASDA. L'objectiu és cobrir l'autoconsum i poder vendre els excedents, a través dels quals es crearia un fons econòmic conjunt per cobrir les necessitats bàsiques de la població. Aquests horts comunitaris seran gestionats per les dones de la cooperativa
 
Tot això derivaria en l'activació i la construcció d'un espai de trobada i d'apoderament femení per poder parlar sobre diferents problemàtiques i temes d'interès com: canvi climàtic, matrimonis forçats, sexualitat, mutilació genital femenina, economia, educació, cultura, l'evolució de l'hort, vendes que s'han fet, preocupacions que tenen.. etc. Alhora que seria també un espai segur i de debat on es faran tallers i xerrades, formació i conscienciació de les diferents responsabilitats de cadascú per portar a terme els objectius de la cooperativa.
 
L'alcalde del poble disposa d'un terreny que cedeix de forma voluntària a la cooperativa per a la construcció dels horts comunitaris on també s'instal·larà el pou per al proveïment d'aigua i reg i un petit espai de reunió on es duran a terme totes aquestes activitats abans esmentades.