Activitats dels municipis catalans

Exposició "Dignitat i guerra. Les víctimes en els conflictes armats" a Lloret de Mar

Del 6 al 31 de març de 2023
Direcció:
Biblioteca de Lloret de Mar
Breu
Vol donar resposta a algunes de les preguntes que ens poden sorgir davant aquest panorama: qui són les víctimes dels conflictes armats i les guerres?

 

Actualment hi ha una trentena de conflictes armats en marxa (dades de l’Escola de Cultura de Pau UAB) alguns d’ells, de llarga durada i molt allunyats geogràficament del nostre entorn, la qual cosa pot acabar generant confusió, desconeixement, cansament, i oblit.

La nova exposició de la Coordinadora d’ONG Solidàries, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, intenta donar resposta a algunes de les preguntes que ens poden sorgir davant aquest panorama: qui són les víctimes dels conflictes armats i les guerres? On és la dignitat de les persones que amaguem darrera les estadístiques i les infografies? I qui té l’obligació de protegir‐ne la seva integritat?

L’exposició “Dignitat i guerra. Les víctimes en els conflictes armats” ha estat creada a partir de les fotografies del cooperant de Girona Acull, Albert Tudela i del fotoperiodista Carles Palacios. A través de les seves fotografies, fem un recorregut per diferents moments de la vida i la mort de les víctimes que genera una guerra. Un recorregut per restablir la dignitat que haurien de tenir totes les persones, també durant un conflicte armat.

L’exposició s’inaugura aquest dijous 9 de març (19h) i la podreu visitar a la Biblioteca Pública de Lloret de Mar durant tot el mes de març, gràcies a l’acollida de Plataforma per la Pau Lloret. I a partir del mes d’abril es pot demanar en préstec al CeDRe de la Coordinadora.

Més informació (clica aquí)

Organitzador:
Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona amb el suport de la Diputació de Girona