Activitats dels municipis catalans

Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de Molins de Rei

Del 27 de març a l'1 d'abril
Direcció:
Teatre del Foment Cultural i Artístic
Breu
La primera edició del festival ha programat una trentena de projeccions.

 

El Persona -Festival internacional de Cinema i Drets Humans de Molins de Rei, és fruit de l’evolució de la Mostra de Cinema Drets Humans de la vila que es celebra fa 14 anys, i que en els seu 15è aniversari es transforma en festival de cinema i té com a resultat un nou format i un nou nom: ‘Persona’. La paraula ‘Persona’, amb la qual es pretén conèixer el festival, permet definir l’humanisme que envoltarà aquest esdeveniment. En aquesta primera edició retrà homenatge al cineasta suec Ingmar Bergman mitjançant una retrospectiva que inclourà la pel·lícula homònima realitzada l’any 1966″.

Les projeccions del festival comptaran amb sessions dirigides als centres educatius de Molins de Rei i d’altres obertes al públic. De les sessions obertes al públic, hi haurà una oferta gratuïta -que no aniran a competició –sí que s’haurà de reservar l’entrada -, i d’altres que formen part de la  secció oficial -que aniran a competició–  i per les que cal l’adquisició d’una entrada.

El nou festival ofereix  una secció oficial formada per  una  desena de projeccions seleccionades, de les mes de 5.000 (curtmetratges i llargmetratges) que van participar en la inscripció prèvia realitzada. Les projeccions que aniran a competició  seran valorades pel jurat,  deliberació tindrà lloc el dissabte 1 d’abril abans de la sessió de cloenda en que es projectarà el curtmetratge guanyador . Hi haurà diverses categories de premis: premi a la millor pel·lícula, premi especial del jurat, premi a la contribució artística i premi al millor curtmetratge.

Les entrades de la ‘secció oficial’ s’han posat a la venta  i tenen un preu públic de 4 € la sessió simple de la secció oficial a competició i 25€ l’abonament per a 10 sessions. Es poden adquirir a: https://entradas.codetickets.com/entradas/persona-fest-int-cin-i-drets-molins-rei

Pel que fa a les sessions dirigides als centres educatius de Molins de Rei, aquest any hi participen tots els centres i es preveu la participació de 3.500 alumnes.

Més informació (clica aquí)

 

Organitzador:
’Ajuntament de Molins de Rei i el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC)