General

El Fons Català obre una campanya d'emergència pel terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia

Es fa una crida a col·laborar per donar suport a les víctimes del sisme en una regió molt castigada per la guerra

07 février 2023

El Fons Català fa una crida als ajuntaments i les institucions supramunicipals a sumar-se a la campanya d'emergència pel procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada pel terratrèmol del 6 de febrer al Kurdistan, Síria i Turquia. 

El Fons Català té una trajectòria de suport a respostes d'emergència en aquests territoris en el marc de la Campanya "Món Local Refugi, i actualment està en procés d'identificació de les respostes d'emergècia i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència. Per destinar fons a la campanya d'emergència, es poden fer arribar donacions tant públiques com privades a través de les següents vies:

 

BIZUM - 06974

 

Fent una transferència:

Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Per tal que es destini al terratrèmol de Kurdistan, Síria i Turquia, cal incloure el concepte: Campanya 3829 - Terratrèmol

 

Quina és la situació a la regió?

Diversos terratrèmols van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan a primera hora del matí del 6 de febrer. Fins ara, s’han registrat 41.000 víctimes mortals, més de 100.000 persones ferides i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

L’epicentre ha tingut lloc a les províncies d’Ekinozu i Kahramanmaras i ha afectat una àrea d’uns 400 km al voltant, que inclou grans ciutats de Turquia i el Kurdistan com Gaziantep, Adana, Hatay, Diyarbakir on viuen prop de 12 milions de persones, de les quals més de dos milions són persones refugiades sirianes. El terratrèmol també ha afectat el nord-oest de Síria, les províncies d’Alep, Idleb, Latakkia, Tratous i Hama, també com la regió de l’administració autònoma del nord i est de Síria-Rojava, les ciutats d’ Afrin i Kobane.

Cal destacar que aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria, els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats. 

 

📸 Kurdistan24