General

"Ucraïna: un any de guerra", jornada de reflexió i balanç de la campanya del Fons Català

L'acte se celebrarà el 27 de febrer de 2023 a la sala d'actes de l'edifici de l'UGT, a Barcelona

20 février 2023

Un any després de l'inici de la guerra a Ucraïna el Fons Català vol fer balanç de les accions desenvolupades a través de la campanya d'emergència per donar suport a les víctimes del conflicte, que ha comptat amb més de 700.000 euros d'aportacions d'ajuntaments, entitats, empreses i particulars de tot Catalunya. 

L'objectiu de la jornada és fer una reflexió sobre la situació d'emergència que hi ha tant a Ucraïna com a països veïns, analitzar la resposta del municipalisme català al llarg de l'any i quins projectes s'estan duent a terme actualment. A més, la jornada també vol posar el focus en totes aquelles crisis oblidades que, al contrari d'Ucraïna, no compten amb l'atenció de la comunitat internacional, però que actors com el Fons Català tenen el compromís de donar-hi suport. 

Estació Polònia

L'acte se celebrarà el 27 de febrer, de 10h a 17h a la sala d'actes de l'edifici de l'UGT de Barcelona (Rambla Santa Mònica, 10). Comptarà amb la presentació de les dades de balanç de la campanya del Fons Català, dues taules rodones amb entitats d'acollida a Catalunya i amb entitats poloneses i ucraïneses que treballen a terreny, dues ponències expertes del CIDOB i IECAH, un diàleg entre Agus Morales, periodista de 5W, i Marco Aparicio, de l'ICIP, una connexió en directe amb la fotoperiodista Anna Surinyach des d'Ucraïna i una lectura de poemes de la mà d'Isa García. 

  • El programa complet es pot consultar aquí
  • Cal inscripció prèvia a través d'aquest FORMULARI