Activitats dels municipis catalans

Dia Internacional Escolar de la No Violència i la Pau a Esparreguera

30 de gener de 2023
Direcció:
Plaça del Centre i plaça de l'Ajuntament d'Esparreguera
Horari:
Tot el dia
Breu
Activitats de conscienciació al llarg de tot al dia a la plaça del Centre i la plaça de l'Ajuntament

Amb motiu del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) es realitzarà l'acte central del projecte "Camins de Pau" del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC).

Matí | Plaça del Centre


9.30 h Presentació dels treballs sobre els camps de refugiats i l'exili per part de l’alumnat de 5è de primària de les escoles d'Esparreguera. Cada escola explica quin camp de refugiats ha treballat i quina ha estat la seva experiència. A continuació, recerca i intercanvi d’una carta amb un altre infant d’un altre camp.

11 h Arribada de l'alumnat de 4rt d'ESO dels instituts d'Esparreguera aportant pancartes i un mural amb escrits referents a l’exili i la pau. Seguidament, interpretació del cant "A la joventut" per part de l'alumnat de 5è primària.

11.30 h Intercanvi i presentació dels treballs sobre l'exili, "La capsa del temps", per part de l'alumnat de 4rt d'ESO.

Tarda | Plaça de l'Ajuntament


19.00 h Acte d’homenatge als nostres refugiats i a favor de la pau al món. Intervindrà Carlos Quesada, fill de José Quesada, el qual va ser deportat a Mauthausen amb els seus pares i germans. 

19.30 h Performance de dansa amb la participació d'alumnes dels centres de Secundària d’Esparreguera i l'Escola Municipal de les Arts, sota la direcció de Pau Ibars i amb una escenografia creada per l'alumnat de 4t d’ESO de l’Escola El Puig. 

20.00 h Interpretació del cant "A la joventut" per part de la cantant Pili Ortí, acompanyada per la pianista i compositora Lola Pérez. Hi haurà diversos cantants distribuïts a la plaça, dirigits per Mayte Gómez. 

Més informació (clica aquí).

Organitzador:
Ajuntament d'Esparraguera