EDU - Educació i Formació

PROMOGUT EL DRET A UNA FORMACIÓ TÈCNICA PROFESSIONAL INCLUSIVA I DE QUALITAT FOMENTANT EL RESPECTE A LA DIVERSITAT I LA IGUALTAT DE GÈNERE, PER A PERSONES JOVES DE ZONES RURALS REGIÓ RAYALASEEMA

Numéro:
3803
État:
En curs
Bénéficiaire:
JOV -Joves
Pays:
ÍNDIA
Continent:
ÀSIA
Zone géographique:
ÀSIA
Coût du projet:
655.717,46
Contribution au Fons:
59.000,00
Organisme exécutant:
FUNDACIÓN VICENTE FERRER
Année d'approbation:
2022
RÉSUMÉ:

El projecte s'emmarca en l'àmbit educatiu, amb l'objectiu d'assegurar un accés de qualitat i continuat a l'educació en tots els nivells. En aquest sentit, preveu incrementar la qualitat dels serveis oferts a través de la construcció d'una infraestructura residencial, que permetrà un entorn amigable, confortable i acollidor per a les noies residents, dotant-les, no només d'uns dormitoris espaiosos i ben equipats, sinó d'una gran varietat de serveis i instal·lacions complementàries: una cantina, una sala d'estudi, sala d'entreteniment, una planta purificadora d'aigua pròpia i emmagatzematge que seran utilitzats per totes les residents. 
 
La consecució dels objectius serà gràcies a l'associació amb el centre públic de formació professional tècnica més gran del Districte (el Goverment Polytechnic College de Anantapur, que acull 1.500 estudiants de la zona). L'organització promotora (RTD) ha dissenyat un ampli programa que pretén incrementar la matriculació de dones i persones de castes baixes, per tal d'aconseguir una major ocupabilitat de l'alumnat diplomat. També es plantegen una àmplia bateria d'activitats destinades a promoure el valor de la formació professional com a opció acadèmica de gran potencial per a l'ocupació a la regió. Aquest programa va rebre un finançament inicial, a través de la convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació de la Generalitat Valenciana en 2019. 
 
Cal destacar que les necessitats sobre les quals preveu intervenir el projecte han estat identificades pel propi centre, que es posà en contacte amb RDT per sol·licitar suport en la millora dels serveis i infraestructures educatives del centre i la residència. 
 
Es tracta d'actuacions, que faran possible la disponibilitat de més espais educatius. Alhora, les noies veuran millorades les instal·lacions de aigua, sanejament i  higiene, la qual cosa repercutirà en una millor qualitat de vida i benestar de la comunitat escolar (tenint en compte, a més, que una bona part de l'alumnat resideix al centre), però també suposarà un al·licient a l'hora d'augmentar la matrícula i el rendiment acadèmic. A més, promourà la matriculació en aquesta mena d'estudis, mitjançant activitats que els posin en valor com a mitjà per a l'ocupació de qualitat.