General

Regidor destacat: Fermí Capdevila, de l'Ajuntament d'Igualada

El Fons Català té més de 300 socis compromesos amb la solidaritat i la cooperació que volem donar a conèixer cada mes

16 janvier 2023
  • Quina ha sigut la teva trajectòria professional?
     

La meva trajectòria professional ha estat plenament desenvolupada en el món de la Medicina, i en concret de l'Oncologia mèdica.

Porto 30 anys treballant d'Oncòleg al Consorci Sanitari de l'Anoia - Hospital d'Igualada, actualment com a Coordinador de la Unitat.

Com a Regidor a l'Ajuntament d'Igualada ara encararé el dotzè any (tercera legislatura): a les dues darreres he tingut l'honor de treballar en el camp de la Cooperació, i a banda d'una experiència certament enriquidora, m'ha permès estar implicat i conèixer de primera mà un camp de treball on l'esforç de tothom ens ha d'ajudar a arribar a tantes persones que malauradament es troben en un terrible context de precarietat, de pobresa, de necessitats bàsiques per cobrir, d'injustícia i de violència.

 

  • Quina implicació té Igualada en l'àmbit de la cooperació?
     

Igualada com a ciutat sempre ha estat certament molt propera a tot l'àmbit de la Cooperació i la Solidaritat internacional; durant la guerra del Balcans, tota la ciutadania igualadina treballà intensament per a donar resposta a les persones que escapaven d'aquell conflicte armat. L'ànima cooperadora i solidària d'Igualada es va demostrar al llarg dels anys, i ara no n'és una excepció. 

Amb la cobertura de l'Ajuntament i dins d'una Comissió anomenada "Igualada Solidària", totes les entitats i associacions de la nostra ciutat que treballen en l'esmentada àrea de Cooperació tenen un fòrum on restar junts, dialogar i consensuar vies de treball, i en darrer terme ajudar el més i millor possible.

 

  • Us heu adherit a alguna campanya o iniciativa en solidaritat amb Ucraïna? 
     

A l'actual conflicte de Ucraïna, Igualada ha respost novament de forma massiva: col·laborant en les donacions, rebent amb els braços oberts a les persones ucraïneses que fugien de la guerra que castiga el seu país, restant oberta a donar suport a campanyes i a eines que facilitin que les persones que escapin del conflicte amb Rússia trobin una segona casa que els faci sentir aixoplugats mentre esperen poder tornar l'abans possible a les seves llars.

L'Ajuntament, colze amb colze amb Creu Roja i amb tota la resta de membres d'"Igualada Solidària" -i amb tanta i tanta ciutadania-, manté activats els circuits per donar resposta a tot allò que pugui anar calent facilitar al llarg el temps.