DLO - Desenvolupament local

OPTIONS COOKING TRAINING 2022

Numéro:
3770
État:
En curs
Bénéficiaire:
JOV -Joves
Pays:
NEPAL
Continent:
ÀSIA
Zone géographique:
ÀSIA
Coût du projet:
9.640,00
Contribution au Fons:
2.261,13
Organisme exécutant:
ASSOCIACIÓ OPTIONS CATALUNYA-NEPAL
Année d'approbation:
2022
RÉSUMÉ:

Davant la dificultat de les persones vulnerables del Nepal de formar-se i tenir una feina estable, des d'Options es fa una proposta formativa professionalitzadora que promogui la inserció laboral d'aquestes.
 
Options Training és una escola de formació professional amb l'objectiu de formar persones majors de 16 anys en risc d'exclusió social per tal de millorar la seva ocupabilitat i posteriorment integrar-se laboralment. Es prioritza la matriculació de noies i dones, ja que és un col·lectiu molt vulnerable dins la societat nepalesa. 
 
El projecte, que és continuïtat del P3628 aprovat en el marc de la convocatòria 2021 del propi Consell Comarcal d'Osona, consisteix a fer un curs de formació d'una durada de 6 mesos. Es faran pràctiques a restaurants i es farà un seguiment individualitzat de tots els i les alumnes durant la  realització de les pràctiques. Aquests seguiment i acompanyament es faran a través dels professionals de l'escola i mentors/es. Un cop finalitzat el curs, Options vetllarà per aconseguir la inserció laboral dels alumnes. A banda dels professionals nepalesos de l'escola, els alumnes disposaran d'un mentor català amb el qual es comunicaran de forma virtual.
 
Cal esmentar que de l'equip docent, un dels cinc formadors actualment està rebent una formació per reciclar-se en coneixements de cuina i pedagogia.