General

Regidora destacada: Maria Llauradó, de l'Ajuntament de Begues

El Fons Català té més de 300 socis compromesos amb la solidaritat i la cooperació que volem donar a conèixer cada mes

05 septembre 2022
  • Quina ha sigut la teva trajectòria professional?

Vaig estudiar Relacions Públiques i Turisme a l'Escola Industrial, i vaig fer un postgrau de Govern Local a la Universitat Autònoma de Barcelona. He desenvolupat tasques en empreses relacionades amb la gestió comercial i les relacions públiques, amb funcions executives i de gerència. Però si una cosa em caracteritza, a la qual he dedicat una part considerable del meu temps, és la meva vinculació amb el voluntariat social. Al llarg de més de vint anys he col·laborat amb diverses associacions, clubs i ONG, donant suport a persones que necessiten atenció social i al col·lectiu de la gent gran. De fet, a Begues vaig ser voluntària durant molt de temps en cursos i tallers per a la gent gran. Poder fer el salt del voluntariat a la política local va ser molt gratificant, perquè em va permetre treballar, entre d’altres, fent polítiques actives per a molts dels col·lectius amb els quals havia col·laborat des d’una vessant més personal. Actualment sóc la 2a tinenta d’alcaldia i estic al capdavant de les àrees de Benestar i Acció Social i d’Administració Oberta.

 

  • Quina implicació té Begues en cooperació?

La solidaritat és una part molt arrelada del tarannà dels beguetans i beguetanes. Som un poble amb un important esperit de col·laboració i amb una llarga tradició de participació en projectes de cooperació que s’han liderat des del propi Ajuntament, des de l’ONG local Cooperació en Acció o a través d’ens supramunicipals com l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD). Actualment seguim participant en la iniciativa “Tenim drets, teixim llibertats” i col·laborem en bona part dels projectes i actuacions que impulsa el FCCD: des de respostes d’emergència davant de conflictes com el d’Ucraïna, fins a campanyes de conscienciació local i nacional. Així mateix, estem agermanats amb la població del Sauce, a Nicaragua, gràcies al lligam establert per l’ONG beguetana Cooperació en Acció amb aquesta població. Allí hi hem desenvolupat projectes de millora de la qualitat de vida de la seva gent i d’infraestructures en comunitats rurals. La població de Begues sempre ha sabut respondre davant de qualsevol situació, tant dins com fora de les nostres fronteres. I des de l’Ajuntament no podem fer altra cosa que, plenament convençuts i amb el suport ciutadà, donar resposta a la mobilització que s’espera de nosaltres en cada moment, ja sigui contribuint a projectes estables com davant de casos d’emergència social, derivats de conflictes o ocasionats per fenòmens naturals. 

 

  • Quines previsions teniu per aquest curs vinent en matèria de cooperació?

Des de l’Ajuntament de Begues continuarem destinant un percentatge significatiu del nostre pressupost municipal (enguany, el 0,7 %) a projectes de cooperació i buscant el suport d’administracions supramunicipals, com el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per poder seguir treballant en projectes solidaris. Seguirem donant suport a la població del Sauce, a Nicaragua, i participant en projectes per a l’educació de la ciutadania global com el projecte ‘Tenim drets, teixim llibertats’ que impulsa l’AMB. Altres previsions per aquest 2022 és mantenir la nostra contribució a projectes com els que impulsa la Fundació Esport Solidari Internacional, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat o el programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, del qual en som municipi membre. El nostre objectiu és seguir treballant per fer un món millor i més just.