EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

SUPORT A UNA ACOLLIDA DIGNA D'UCRAÏNA PER UCRAÏNA: ACTIVACIÓ D´UNA XARXA DE PERSONES VOLUNTÀRIES DE LA DIÀSPORA UCRAÏNESA A CRACÒVIA

Numéro:
3721
État:
En curs
Bénéficiaire:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
Pays:
POLÒNIA
Continent:
EUROPA
Zone géographique:
EUROPA
Coût du projet:
25.171,68
Contribution au Fons:
25.171,68
Organisme exécutant:
FUNDACJIA ZUSTRICZ
Année d'approbation:
2022
RÉSUMÉ:

La Fundació ZUSTRICZ respon a les necessitats de la població ucraïnesa en desplaçament forçat a Polònia, a través d'organitzar treballs voluntaris per donar suport a la població ucraïnesa desplaçada forçada; donar suport als refugiats per aconseguir la independència i estabilitzar les seves vides a Polònia, fins que es pugui prendre la decisió de tornar o quedar-se (aprenentatge d'idiomes, ocupació, cura dels nens) i activitats d'integració i motivació, incloent activitats d'informació, suport psicològic, manteniment de la identitat i la cultura, inclòs el suport psicològic i jurídic, l'organització de suport institucional (PIP, ZUS, Oficina d'Immigració, Policia, OPS), els fonaments de la llengua polonesa, el perfeccionament de la llengua polonesa, la línia d'ajuda per als immigrants que pateixen discriminació al mercat laboral (en cooperació amb PIP) i per als immigrants que pateixen violència (en cooperació amb OPS). La Fundació també dona suport a la integració dels membres de la comunitat ucraïnesa (Club de Dones, tallers per a joves que viuen en pensions, reunions de treball en xarxa per a ONGs de minories i migrants), així com activitats de promoció de la cultura ucraïnesa (grup de música folklòrica Lela, organització de trobades amb autors ucraïnesos de literatura i art) organitzats cíclicament "Dia del brodat", tallers culinaris de cuina ucraïnesa, passeigs (empremtes ucraïneses a Cracòvia), etc.
Les activitats de la Fundació es basen en gran mesura en el voluntariat - això s'aplica tant a les activitats organitzatives com a les operatives. Amb l'escassa plantilla de la Fundació, augmentar la implicació en la captació i coordinació del treball dels voluntaris és una tasca molt difícil. 

La mentoria i la formació en el desenvolupament de competències són les activitats estratègiques de l'organització. La majoria dels membres de l'equip van començar com a voluntaris i saben amb quina rapidesa pot arribar l'esgotament quan es tracta de persones en crisi. Les activitats se centren en persones en crisi: refugiats i migrants. En aquest sector, sovint hi ha un sentiment d'impotència, així com emocions difícils d'afrontar. L'esgotament es produeix molt ràpidament quant no hi ha suport. 

En aquest sentit, el projecte contempla captar, estabilitzar i desenvolupar un equip de 50 persones voluntàries de la diàspora ucraïnesa, com a element de manteniment de l'activitat dels refugiats atesos per la seva pròpia comunitat.