General

Presentació de l’informe preliminar de la Missió Catalana d’Observació Electoral a Colòmbia

El Fons Català va formar part de la missió junt amb altres actors polítics i entitats socials

16 juin 2022

La Missió Catalana d’Observació Electoral, que va viatjar a Colòmbia amb motiu de les eleccions del 29 de maig i de la qual el Fons Català en va formar part, ha presentat el seu informe preliminar, dimarts 14 de juny al Col·legi de Periodistes. A la roda de premsa de presentació ha participat com a representant del Fons Català, Petra Jiménez, tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i membre de la missió. També han format part de la presentació Aurora Madaula, responsable política de la missió i diputada del Parlament; Mar Aguilera, responsable tècnica de la missió i presidenta d’Observadors per la Democràcia (ODEM); Maria del Rosario Vásquez, presidenta de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia; Oscar Mateu, membre de la junta de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP); i , Laura Lorenzi, membre de la Taula catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia.

L’informe presentat inclou un seguit de recomanacions de cara a la segona volta de les eleccions colombianes, que tindran lloc el 19 de juny. Durant l’acte s’ha explicat que la jornada electoral observada es va desenvolupar, en termes generals, amb tranquil·litat, tot i que la violència que es va viure les setmanes prèvies als comicis va afectar la participació a algunes de les zones observades. En aquest context, Petra Jiménez ha remarcat el compromís dels municipis catalans per la construcció de pau i pel compliment i implementació dels Acords de Pau signats ara fa més de 5 anys. 

Finalment, Laura Lorenzi ha explicat les recomanacions recollides a l’informe de cara a la segona volta de les eleccions, que podreu llegir a continuació:


recomanació1recomanació2recomanació3recomanació4recomanació5recomanació6