Activitats dels municipis catalans

Exposició "Siguem refugi" a Girona

Del 18 al 26 de juny de 2022
Direcció:
Claustre Centre Cultural de la Mercè de Girona
Breu
Aquesta mostra s'acosta a la realitat del camp de Shu'fat a Jerusalem

 

Aquesta exposició informativa mostra la realitat de camps de persones refugiades del món amb testimonis sonors. En el cas de Girona l'exposició mostra la realitat del camp de Shu'fat. 

Camps de persones refugiades, assentaments informals, macrocampaments, wilayas al desert, centres de detenció… Siguem refugi posa el focus en les condicions de vida a diferents llocs del món on s’aturen a la força els trajectes migratoris, la desesperança es cronifica i el futur sembla que es queda a l’altra banda de la frontera.  

Les exposicions s’endinsen en la realitat de 10 campaments de persones refugiades distribuïts en diferents indrets del món per apropar a la ciutadania unes pinzellades de les condicions de vida de les persones que els habiten i la vulneració de drets humans que pateixen dia a dia. A cada exposició trobareu una breu explicació del camp, una infografia amb dades que fan una petita radiografia de la seva composició i el testimoni dels seus protagonistes, que són els que millor ens poden explicar què passa dins el camp i com ho estan vivint. Cada exposició compta amb un codi QR a través del qual podreu escoltar aquests testimonis sonors des del vostre telèfon mòbil. 

Activitat de la 2a Setmana de les Persones Refugiades a Girona coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

Organitzador:
Ajuntament de Girona
Enllaços relacionats
Més informació des de la web de l'Ajuntament de Girona