EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

BENVINGUT/DA A CRACÒVIA: SUPORT A UNA ACOLLIDA DIGNA INCLUSIVA PER A PERSONES REFUGIADES DE LA GUERRA A UCRAÏNA

Numéro:
3705
État:
En curs
Bénéficiaire:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
Pays:
POLÒNIA
Continent:
EUROPA
Zone géographique:
EUROPA
Coût du projet:
33.000,00
Contribution au Fons:
33.000,00
Organisme exécutant:
STOWARZYSZENIE LABORATORIUM DZIALAN DLA POKOJU
Année d'approbation:
2022
RÉSUMÉ:

Des de l'esclat de la guerra a Ucraïna l'entitat està treballant per assegurar que cada persona que surt d'Ucraïna per buscar refugi a Polònia, tingui accés a habitatge, traducció, assistència legal i psicològica. Actualment, operen un centre d'acollida, situat al carrer Radziwillowska 3. Aquest espai s'ha convertit en central per oferir ajuda a les persones evacuades d'Ucraïna a Cracòvia, però també a les persones que s'ofereixen per ajudar. 

Més de 600 voluntaris han creat un espai molt especial, que s'ha convertit no només en un lloc on es pot rebre ajuda, sinó també en un espai de trobada i activitat cultural. 

Salam Lab va respondre activament a la crisi dels refugiats d'Ucraïna des del primer dia de guerra. L'entitat està responent també a la crisi humanitària en curs a la frontera entre Polònia i Bielorússia. L'entitat centra la seva ajuda en aquelles persones que estan excloses i s'enfronten a la discriminació.

Des del 24 de febrer, el centre d'acollida de Radziwi??owska 3 va oferir ajuda a milers de dones i nens. En general es va oferir un refugi nocturn a gairebé 3.800 persones, més de 13.500 van rebre informació al centre d'atenció telefònica (actiu 24 hores/7 dies), van trobar 3.980 apartaments privats a Cracòvia (que van acollir més de 5.000 persones en total durant aquest període). A més, han creat un refugi segur per a famílies gitanes, que des de finals de març acull 120 persones. 

El projecte forma part d'una solució planificada. Es vol donar una oportunitat a les famílies i col·lectius més discriminats i exclosos que han viscut la migració forçada per establir-se a Cracòvia. El programa Benvingut a Cracòvia se centrarà específicament en els més discriminats i grups exclosos: persones racialitzades (famílies gitanes o afganeses), dones, mares solteres amb més de dos fills, persones amb malalties o discapacitats greus.