General

Cinc propostes infantils per Sant Jordi

Una selecció de cinc contes per transmetre valors com la solidaritat o la pau a la mainada

20 avril 2022

Arriba Sant Jordi, la festa del llibre i de la rosa. En aquests temps convulsos, us suggerim 5 llibres per a la mainada que volen promoure la solidaritat, la pau o conscienciar sobre els efectes devastadors de la guerra o el canvi climàtic.

Contes de la Diversitat (Editorial Mediterrània)
Aquest llibre recull 20 contes sobre la diversitat escrits per infants d'escoles de tot Catalunya i il·lustrats per la ninotaire Pilarin Bayès. Darrere la màgia i la tendresa de totes aquestes històries creades pels infants s'hi troben un munt de respostes a una pregunta ben complexa: Què és la diversitat? Creativitat i reflexió en aquesta iniciativa que va ser publicada amb motiu del Premi Pilarin Bayès del 2020.
Més informació

Contes diversitat

Desplaçades (Associació Iurta)
Aquest conte és només una part del projecte «Desplaçades», una proposta artisticodidàctica que aprofita el coneixement i les experiències individuals ja existents en els infants per treballar les diferents temàtiques que apareixen a la història (racisme, drets humans, amistat...). Aquesta iniciativa de l'associació Iurta està protagonitzada per la Berta i l'Anna, dues nenes que per diferents motius s'han vist obligades a canviar de lloc de residència amb les seves famílies. El projecte inclou també una cantata que permet als infants transmetre i compartir tot allò que han après i treballat.
Llibre en procés d'edició 

Desplacades

Wangari i els arbres de la pau (Ediciones Ekare)
Aquest conte sobre solidaritat i emergència climàtica el va escriure Wangari Maathai, nascuda en un petit poblat de Kenya i que va rebre el Premi Nobel l'any 2004. Wangari vivia envoltada d'arbres. Quan creix, comença una massiva desforestació, i Wangari tem que aviat tot el bosc sigui destruït. Decideix sembrar nou arbres petits i inicia una acció ecologista en favor de la reforestació. Una història real sobre la vida de l'autora.
Més informació

Wambari i arbres

Els nens no volen la guerra (Editorial Juventud)
Aquest llibre escrit i il·lustrat per Éric Battut s'ha convertit en un best-seller mundial des de la seva publicació el 1999 i continua plenament vigent. El conte ens presenta dos reis veïns, que tenien molt bona relació. Tenien pau i felicitat, vivien una vida plena d'alegria. Fins que un dia, un dels reis va trobar un motiu ridícul (la burla de l'altre rei per uns excrements d'ocell sobre la punta del seu nas) per a començar una guerra. Es tracta d'una història curta, amb una acció senzilla, però un missatge ferm i molt definit: les guerres moltes vegades tenen un origen absurd.
Més informació

Els nens no volen

El Club dels Valents (Editorial Cruïlla)
Un conte escrit per Begoña Ibarrola i amb il·lustracions de Pablo Auladell Pérez per treballar la no-violència. A l'escola hi ha un nen més alt i fort que tots els altres, que s'aprofita de tothom i només pensa a fer servir la violència. La resta estan tots atemorits, fins que un dels companys de la classe, s'arma de valor i s'hi enfronta amb el diàleg i la raó, i no amb la força.
Més informació

El Club dels Valents