General

Declaració del municipalisme català davant l'escalada de violència a Ucraïna

Des del Fons Català i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau demanem la desmilitarització i l'inici d'un diàleg per una resolució pacífica 

26 février 2022

Davant la invasió i el bombardeig d’Ucraïna per part de l’exèrcit de Rússia, l’amenaça de guerra oberta a Ucraïna i la seva possible extensió en l’àmbit regional, des del Fons Català de Cooperació i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau manifestem:

 

  • El conflicte entre Rússia i Ucraïna és un conflicte polièdric en el qual els aspectes històrics, culturals, geopolítics i econòmics es creuen en un possible escenari d'enfrontament entre Rússia i l’OTAN. Aquesta gran complexitat requereix una responsabilitat de la mateixa dimensió a l’hora de trobar-hi una sortida pacífica.

 

  • Alinear-se amb un bloc militar no contribueix a la voluntat de resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogada. Al contrari, augmenta el perill d’una guerra que ara ja torna a sacsejar Europa.

 

  • Des del municipalisme solidari creiem que cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau. A dia d’avui, la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil de tota la regió està en perill, una situació que ben segur s’agreujarà molt més si esclata un conflicte bèl·lic obert, un fet que generarà de ben segur migracions forçades, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d’Europa.

        📸 censor.net