General

Activistes analitzen l'augment de la vulneració dels Drets Humans en el context de pandèmia

Ciutats Defensores dels DDHH organitza aquest dimecres un acte a la Casa Amèrica de Barcelona que es podrà seguir en línia

14 septembre 2021

Activistes de tots els continents alerten des de fa mesos del greu deteriorament en el compliment dels Drets Humans arreu del planeta en el context de la pandèmia Covid-19. El programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, organitza aquest dimecres, 15 de setembre a la Casa Amèrica de Barcelona, el diàleg «Defensa dels Drets Humans: Què estem aprenent amb la pandèmia?» que comptarà amb la participació de tres activistes. Aquesta xerrada es farà a les 5 de la tarda (hora de Catalunya) i comptarà amb intervencions presencials i virtuals. Tot i ser presencial, l'acte també es podrà seguir a través del Youtube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya i del canal Youtube de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Hi participaran la keniana Ruth Mumbi (llegir entrevista), defensora dels drets de les dones i a una vida digna; la palestina Manal Tamimi (llegir entrevista), defensora del dret a la pau i a la llibertat de reunió i associació pacífiques i la mexicana Susana de la Cruz, activista indígena de Chiapas impulsora del Col·lectiu de Familiars de Presos en Lluita. Adriana Ribas, coordinadora d'Amnistia Internacional Catalunya, serà la moderadora d'una activitat on es volen conèixer experiències quines estratègies desenvolupen atesa la ineficàcia o falta de voluntat dels governs en protegir els Drets Humans o com veuen el futur immediat de la seva tasca en els seus respectius contextos.

Marta Nin, directora de Casa Amèrica Catalunya, donarà la benvinguda a l'acte i David Bondia, president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, introduirà la trobada. Kristian Herbolzheimer, director de l'Institut Català Internacional per la Pau, tancarà aquesta sessió.

L'activitat «Defensa dels Drets Humans: Què estem aprenent amb la pandèmia?» s'emmarca en l'XI edició del programa de Ciutats Defensores de Drets Humans. Aquest projecte, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, és gestionat per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat amb la participació de 27 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

ca