General

La Comissió de Drets Humans vol que la contractació pública tingui clàusules de respecte als Drets Humans

La reunió d'aquest dijous va acordar noves accions de conscienciació i incidència política

29 janvier 2021

La Comissió de Drets Humans del Fons Català de Cooperació que s'ha reunit aquest dijous, 28 de gener, treballarà perquè els plecs de licitació de contractació pública acabin incloent clàusules transversals compromeses amb la promoció i respecte dels Drets Humans. L'objectiu d'aquest treball és que la defensa dels Drets Humans es plasmi en procediments com contractes, convenis... en una aposta per una administració local més coherent i ètica.

En aquesta mateixa línia s'ha acordat impulsar una formació destinada a entitats perquè els projectes de cooperació tinguin plenament integrat l'Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGIBDH).

La primera reunió de l'any ha servit per posar fil a l'agulla a noves accions de sensibilització i educació sobre els Drets Humans. En aquest sentit es vol treballar en activitats de conscienciació que vagin més enllà de les xerrades i conferències. Per això es vol apostar per accions de conscienciació obertes a places i carrers o per experiències en centres educatius amb metodologies més innovadores i vivencials.

Reunio comissio drets Humans

També s'ha acordat engegar iniciatives d'incidència política. En aquest sentit s'ha apostat per fer accions de comunicació que vagin més enllà del suport de les administracions i ens locals a mocions i manifestos. S'aposta per fer treballs coordinats amb altres agents. En aquest sentit s'ha destacat la participació de dos membres de la Comissió a l'Eix de Migracions de la Fede. Aquests han participat en una comissió d'estudi, creada per la Llei d'Estrangeria, al Senat.

Arran del Pla estratègic del Fons Català del 2017 es van reestructurar les àrees de treball i es va crear l'àrea de Drets Humans, de la qual penja aquesta comissió. Presidida per Mercè Esteve, secretària del Fons Català i alcaldessa de Begues, el seu treball se centra en la promoció de les accions d'Educació en Drets Humans al món municipal, la sensibilització i impulsar un treball transversal en tot aquest àmbit.