General

La comissió d'Acció Climàtica del FC vol que tots els projectes incorporin la sostenibilitat

La comissió es va reunir el 14 de gener per fixar el Pla de Treball per l'any 2021

20 janvier 2021

La comissió d'Acció Climàtica del Fons Català de Cooperació es fixa com un dels objectius que tots els projectes incorporin mitigar el canvi climàtic i reduir la petjada ecològica. Aquesta nova comissió que es va constituir ara fa uns mesos es va reunir el dijous, 14 de gener. L'objectiu de la reunió va ser fixar objectius per aquest 2021. En la trobada, amb la participació de 20 ajuntaments i ens socis del Fons Català, es va seguir treballant en una diagnosi que analitzarà com, fins al dia d'avui, la cooperació internacional municipalista està incorporant la lluita contra el canvi climàtic. Aquest treball que realitza la consultora Estudi Ramon Folch i Associats es presentarà pròximament.

Elisenda Alemany, representant de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ens coordinador de la comissió, creu que a partir d'aquestes dades caldrà iniciar un debat per actuar en un eix que es converteix en imprescindible. Altres institucions participants van demanar una oferta formació específica sobre l'acció climàtica en la cooperació i que els projectes també incorporin altres variables com mitigar la petjada ecològica que genera la producció, l'educació en el consum, la incidència en l'extracció de matèries primeres o les condicionals laborals.

Una altra línia de treball demana identificar alguns projectes d'acció climàtica que es puguin utilitzar com a referent per a aprendre i debatre. La Comissió d'Acció Climàtica també es planteja la creació d'un espai de debat amb la participació d'experts, debat de projectes...