General

La Taula Catalana per la Pau a Colòmbia analitza l'evolució dels acords de pau en 4 taules virtuals

El Fons Català de Cooperació, que forma part de la taula, moderarà la sessió de l'11 de novembre

26 octobre 2020

Aquest dilluns, 26 d'octubre, s'inicia la divuitena edició de les Jornades sobre Colòmbia. Fins a l'11 de novembre i en el marc de la Fira d'Economia Social de Catalunya (FESC) s'han programat 4 taules de debat per fer balanç de l'aplicació de l'Acord de Pau a l'àmbit econòmic i de l'Economia Social i Solidària (ESS) en les regions més afectades per aquest conflicte armat d'Amèrica del Sud. S'analitzarà la implicació de les comunitats i les persones excombatents reincorporades en aquest procés, i també el rol de les iniciatives d'ESS existents a Catalunya.

En el context de pandèmia actual, les jornades, que organitza la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, seran virtuals i es podran seguir a través de:

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) forma part de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia i ha col·laborat en l'organització de les jornades. El director de l'ens, David Minoves, moderarà la sessió de l'11 de novembre.

El programa de sessions és:

Dilluns 26 d'octubre. 18 h
Inauguració Jornades: Dorys Ardila, Taula Catalana per Colòmbia
Taula 1: Polítiques públiques i l'ESS abans i després de l'Acord de Pau
Amb Salomón Sotelo (Mesa Nacional de l'Economia Social i Solidària) i Yael Garaviño, (Cooperativa Utrahuilca). Modera: Dorys Ardila (Taula Catalana per Colòmbia).

Dimecres 28 d'octubre. 18 h
Taula 2: Les economies solidàries a Colòmbia: parlen els territoris
Amb Josep Maria Navarro (Cooperativa La Fàbric@), Oscar Holman Echeverri (Corporació Centre de Promoció del Territori, CEPRODET) i Lorena González (Associació Catalana per la Pau, ACP). Modera: Rubiela Álvarez (Fòrum Social Mundial d'Economies Transformadores de Colòmbia).

Dimecres 4 de novembre. 18 h
Taula 3: Aportacions de l'economia feminista en contextos d'alta conflictivitat: intercanvi d'experiències
Amb Martha Cecilia Gutiérrez (Convergència de l'Economia Social i Solidària) i Maria Cecilia Cea Morán (Cooperativa de dones de El Salvador). Modera: Carme Gual (directora de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)).

Dimecres 11 de novembre. 18 h
Taula 4: L'Economia Social i Solidària (ES)S en països amb alta conflictivitat: lliçons apreses
Amb Dorys Ardila Muñoz (Xarxa per la Pau – Nabowa), Xavier Rubio Cano (Cap de Departament d'Economia Social de l'Ajuntament de Barcelona). Modera: David Minoves (director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament).
Clausura Jornades: Josep Maria Navarro, Taula Catalana per Colòmbia.