EDU - Educació i Formació

AMPLIACIÓ DE L'ESCOLA SALESIANA DE SECUNDÀRIA A YAOUNDÉ

Numéro:
3346
État:
Tancat
Bénéficiaire:
JOV -Joves
Pays:
CAMERUN
Continent:
ÀFRICA
Zone géographique:
ÀFRICA
Coût du projet:
152.100,58
Contribution au Fons:
50.000,00
Organisme exécutant:
VOLS - VOLUNTARIAT SOLIDARI
Année d'approbation:
2019
RÉSUMÉ:

La casa salesiana de de Mimboman, a Yaoundé (Camerun) que té els seus orígens el 1994, és un complex educatiu la missió de la qual és el desenvolupament integral dels joves, especialment els més pobres i  desfavorits. La presència salesiana té tres àrees d'acció educativa i pastoral: una parròquia, un centre juvenil i un complex escolar i professional. 
 
L'escola de secundària funciona des de fa 5 anys i compta amb un total de 391 alumnes. Els bons resultats acadèmics obtinguts demostren la qualitat educativa que s'hi imparteix, una acció educativa sempre marcada per l'esperit d'acollida i d'acompanyament salesià amb els infants i joves que més ho necessiten. Darrerament, s'ha incrementat molt notablement el nombre de pares que volen portar els seus fills al centre, i tota l'estructura ha quedat petita. 
 
En aquest sentit, l'objectiu del projecte és la construcció d'una nova escola amb més espai que permeti ampliar el nombre d'alumnat i completar un cicle ampliant l'oferta també al Batxillerat, obrint la porta als estudis superiors. En l'actualitat s'imparteixen cinc cursos de secundària. Els edificis actuals s'adaptarien per al centre de formació professional on s'imparteixen les especialitats d'informàtica, fusteria, patronatge i treballs metàl·lics, i que en l'actualitat comparteixen espais amb l'escola i també han quedat col·lapsats pel volum d'alumnat. 
 
La nova construcció de l'escola es planteja en tres fases que corresponen a blocs constructius diferenciats i independents. VOLS es farà càrrec del bloc del mig que comptarà amb 12 aules. Però aquesta fase se subdivideix i el que es presenta en aquest projecte és la construcció dels fonaments i una planta amb quatre aules (que també seran equipades). 
 
Els altres blocs de l'edifici que finalment quedaran integrats a la nova escola seran finançats per altres entitats amb les quals la contrapart està treballant paral·lelament. Una de les necessitats més urgents seria per al proper curs 2019-20, amb la implementació del primer curs de Batxillerat, poder disposar d'una part d'aquestes aules. O en el primer trimestre de 2020 poder tenir enllestida aquesta primera part de l'edifici amb les quatre aules equipades per a posar-les a funcionar.