SEN - Sensibilitzacio

AGENDA LLATINOAMERICANA MUNDIAL 2021 - CAMPANYA 2020-2021: "EL PUNT DE NO RETORN: L'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA, UNA URGÈNCIA SOCIAL"

Numéro:
3439
État:
Tancat
Bénéficiaire:
PGE - Població general
Pays:
CATALUNYA - LLATINOAMÈRICA
Continent:
EUROPA
Zone géographique:
EUROPA
Coût du projet:
65.800,00
Contribution au Fons:
6.181,81
Organisme exécutant:
COMISSIÓ AGENDA LLATINOAMERICANA
Année d'approbation:
2020
RÉSUMÉ:

L'Agenda Llatinoamericana Mundial és una iniciativa que té tres finalitats: ser una eina educativa, esdevenir una font d'informació i servir com a llibre amb articles per la conscienciació ciutadana catalana i llatinoamericana sobre la situació de les grans problemàtiques globals que afectin principalment l'Americà Llatina i també com un dietari.

L'Agenda s'edita en 14 països i es publica en cinc llengües diferents (català, castellà, anglès, francès i portuguès). Cada any s'edita sota un lema diferent. Aquest lema vol fer reflexionar al voltant de temes diversos: "El punt de no retorn: emergència climàtica una urgència social..." (2021); "Nova societat. Nou relat. Nous reptes" tot i que finalment es va titular. "Tsunami 4.0: la revolució digital que ve" (2020); "Les petites grans causes" (2019); el gènere (2018), l'ecologia (2017), l'economia, la cultura, la política mundial, la religió...

El projecte contempla dos pilars bàsics: la Campanya de sensibilització i l'Anada i Tornada. La primera vol donar a conèixer el lema i els materials didàctics que l'acompanyen: els que s'editen cada any, com el Calendari Solidari i el punt de llibre. La segona distribuir els que ja existeixen com l'Agenda de Don Paulo, el Mapa de Peters del revés per una mirada més justa del món, el Mapa de la Vergonya, el Darrer Discurs de Chaplin, el cartell de Pere Casaldàliga de les veritats profètiques,  la Carta de la Terra, el DVD dels 15 anys de Re-evolució, l'exposició de la història de l'Agenda, el Llibre Antològic dels 20 anys (edició en castellà, en català i la de Nicaragua), el Llibre (digital i imprimible) d'Orientacions Pedagògiques i Recursos Didàctics, la sèrie documental "L'Excusa" amb la guia pedagògica que l'acompanya, el recull d'articles publicats a l'Agenda i el documental "Anada i Tornada, les causes pendents de llatinoamèrica".

Aquest any 2020-2021, amb motiu de la 30a edició 30 de l'Agenda es farà una altra sèrie documental de "L'excusa".

Tots aquests materials es treballen a les escoles, als centres d'educació, als centres cívics, a les presentacions que fan els diversos col·lectius de base, a les biblioteques, a les associacions que organitzen tallers, a les fires de voluntariat i de solidaritat.

Tot el material que edita la Comissió es pot trobar digitalitzat a la pàgina web:
www.llatinoamericana.org

En el bloc de notícies s'hi poden trobar informacions de cada país llatinoamericà que està en Campanya. Sovint apareixen aquells temes que els grans mitjans de comunicació obliden i deixen de banda. L'adreça del bloc és: 
http://www.llatinoamericana.blogspot.com.es

Totes aquestes feines i materials permeten que la Campanya d'Anada i Tornada continuï tenint suport i que es pugui continuar col·laborant econòmicament i d'altres formes  amb els col·lectius de base llatinoamericans, els quals poden continuar editant i distribuint l'Agenda:
Anada i Tornada 2020: idayvuelta2020.blogspot.com.es
Anada i Tornada 2019: idayvuelta2019.blogspot.com.es
Anada i Tornada 2018: idayvuelta2018.blogspot.com.es