General

Reunió del FCCD amb el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch

Ha servit de presentació del nou president, Isidre Pineda i el nou director, David Minoves

20 janvier 2020

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch s’ha reunit aquest dilluns 20 de gener amb el president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), Isidre Pineda i el director de l’ens, David Minoves. La trobada ha servit per presentar els objectius del FCCD en aquesta nova etapa, després de la renovació de la Junta Directiva on el FCCD vol augmentar en recursos i créixer en implantació al territori. En la reunió que s’ha fet a la seu de la conselleria també hi ha participat el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila.

El conseller i els màxims responsables del FCCD han abordat temes candents per la cooperació municipal com el desplegament del Pla Director de Cooperació de la Generalitat i efectes d’aquest sobre les accions de cooperació que realitzen els pobles i ciutats. Generalitat i FCCD també han acordat treballar per fer possible que la cooperació municipalista pugui accedir a rebre fons d’organismes internacionals, especialment des de la Unió Europea. En aquest àmbit s’ha acordat estudiar la possibilitat de participar conjuntament en licitacions internacionals. També s’ha debatut sobre la reforma en curs de la llei estatal de cooperació i llei de subvencions.

CAMÍ CONJUNT CAP AL 0,7%

Aquest mandat l’executiva del FCCD s’ha marcat incentivar l’aportació del 0,7% del pressupost dels ajuntaments i ens supramunicipals per a la cooperació al desenvolupament. En el cas del govern català s’ha fixat com a meta l’any 2030. Els dos ens s’han compromès a compartir informació en únic portal que reflecteixi l’aportació pública catalana en matèria de cooperació interncional.

El president, Isidre Pineda, destacava al final de la reunió la bona sintonia «per alinear-nos» en polítiques de cooperació internacional. «Som dues cares d’una mateixa moneda» que mostren el caràcter solidari «enorme» de Catalunya.

Reunio FCCD conseller Bosch