General

El «30 minuts» analitza la lluita pel 0,7%, vint-i-cinc any després de les acampades de la Diagonal

El reportatge de TV3 compta amb la participació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament 

08 janvier 2020

El programa 30 minuts de TV3 dedica aquest diumenge 12 de gener a les 21.55 h un reportatge a la lluita iniciada l’any 1994 a Catalunya per aconseguir que les administracions dediquessin el 0,7% del seu pressupost a cooperació internacional. Amb les acampades que es van fer a la Diagonal de Barcelona ara fa vint-i-cinc anys com a punt de partida, el reportatge "Objectiu 0,7%" analitza en quin punt es troba la cooperació al desenvolupament de Catalunya. Aquest reportatge de TV3, amb la col·laboració de Som Batabat i participació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) inicia una sèrie de continguts en aquest web per recordar aquell moviment i posar sobre la taula la necessitat de cooperar en una societat global.

"Objectiu 0,7%" explica les causes i les conseqüències de l'acampada de 1994 a la Diagonal de Barcelona pel 0,7% i analitza l'actualitat de la cooperació internacional pel desenvolupament a Catalunya. Compta amb la participació de diferents testimonis i polítics de l'època.

Aquest reportatge televisiu explica també quines administracions públiques han arribat a dedicar aquesta xifra a la cooperació i quines s'han mantingut sempre en nivells molt més baixos. El reportatge també analitza errors i encerts comesos durant aquests vint-i-cinc anys per les entitats cooperants, analitza les causes estructurals que provoquen la desigualtat entre països i planteja els reptes de futur de la cooperació internacional per al desenvolupament que es fa a Catalunya.

"Objectiu 7%" compta amb la participació del president del FCCD i alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda i el director del FCCD, David Minoves a més de testimonis que van participar en l'acampada de la Diagonal, com l'advocat i polític Jaume Asens; l'exdiputada Gabriela Serra o de l'activista Josep Maria Hosta.

El reportatge està dirigit i amb guió de Jordi Portals, realitzat per Benet Roman i amb producció de Pau Riera.

MÉS INFORMACIÓ
➡️ Web del programa "30 minuts" (clica aquí)
➡️ Informació del reportatge "Objectiu 7%" (clica aquí)