General

Visita d'una delegació de Sant Boi al Senegal per conèixer projectes de cooperació en els que participen

Hi han participat representants municipals i 3 entitats del Consell Municipal de Cooperació

03 janvier 2020

Una delegació de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) ha visitat el Senegal per conèixer algun dels projectes de cooperació al desenvolupament que reben col·laboració del municipi. La delegació la va encapçalar la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez i estava formada pel tècnic de cooperació Manolo Pérez i per representants de la Fundació Kassumay, Juan Ciudad i Desos, entitats que formen part del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat.

La delegació va poder conèixer el Centre de Salut Mental Dalal Xes de Thies, impulsat per l’ONG Juan Ciudad, vinculada al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu amb seu a Sant Boi. Des d’aquí s’articula una resposta per apropar l'atenció sanitària psiquiàtrica a les àrees rurals del Senegal amb equips de professionals i instal·lacions mèdiques itinerants (projecte 3257). A Zinguinchor varen conèixer el treball que hi fa la Fundació Ètnia, que amb la contrapart local Santa Yallah està impulsant una òptica solidària que ha rebut suport de Sant Boi. Aquesta òptica facilita a la població local, independentment dels seus recursos, la possibilitat de realitzar cribratges per la detecció dels problemes de salut visual i és gestionada per dones amb l’objectiu d’apoderar-les (projecte 3218).

La representació de Sant Boi també va visitar la granja escola de l’associació USOFORAL, on dones de 12 perímetres agrícoles a Casamance estan rebent formació en tècniques agroecològiques amb l’objectiu d’articular una xarxa que vol garantir la sobirania alimentària i l’apoderament econòmic i en l’accés als mitjans de producció per part de les dones. Aquesta iniciativa l’executa FODDE (Forum pour un Développment Durable Endogène) (projecte 3199). Aquest projecte articula en xarxa perímetres agrícoles que han estat finançats pels ajuntaments de Girona, Vic, Mataró, Polinyà, Lleida, Valls, Pallejà, Sant Just Desvern i Castellbisbal, a més de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolumpament i la Diputació de Barcelona.

SUPERVISIÓ DE PROJECTES A GÀMBIA

Aprofitant el desplaçament a l’Àfrica, els tècnics del FCCD també varen participar juntament amb WASDA en la distribució a 53 famílies en situació de vulnerabilitat de material escolar, estris domèstics i aliments després de l’emergència causada per una tempesta de vent a l’Upper River Region de Gàmbia (projecte 3342). En aquesta campanya d’emergència hi han participat els ajuntaments de Lloret de Mar, Sant Boi, Llagostera, Molins de Rei, Sant Feliu de Codines, la Llagosta, la Garriga, Santa Perpètua de Mogoda i Platja d’Aro, Blanes, Igualada, Mataró, Calella, Sabadell, Oliola i Pals. També es va poder visitar l’escola bressol del municipi rural de Jirong, promoguda per la Fundació Kalilu Jammeh i que s’està ampliant amb un habitatge per a la mestra (projecte 3288). L'estada al Senegal i Gàmbia es va fer entre el 9 i el 19 de desembre.

 

Fons Catala 01032019 Visita Sant Boi  projectes Senegal