SEN - Sensibilitzacio

REALITZACIÓ I PRESENTACIONS DEL DOCUMENTAL ´EL VIATGE DE L´ITZA´

Número:
3940
Estado:
En curs
Beneficiario:
PGE - Població general
País:
CATALUNYA - COSTA RICA
Continente:
AMÈRICA
Área geográfica:
CENTREAMÈRICA
Importe del proyecto:
29.500,00
Aportación del Fons:
11.000,00
Entidad ejecutora:
ASSOCIACIÓ DE PERIODISME FORA DE QUADRE
Año de aprobación:
2024
SINOPSIS:

Producció, realització i presentació del documental "El viatge de l'Itza" sobre l'actual greu situació de violacions de drets humans que viu Nicaragua actualment sota el govern de Daniel Ortega i Rosario Murillo del Frente Sandinista de Liberación Nacional (FSLN).

El documental té com a punt de partida les vivències de l'Itza, una jove nicaragüenca de 26 anys exiliada a Barcelona des del 2020, de pare català molt vinculat a la història del FSLN i les seves relacions amb les brigades de solidaritat amb Catalunya durant als anys vuitanta. 

La pel·lícula planteja tres viatges: 

- Un de recerca dels perquès d'aquesta revolució traïda del FSLN després de gairebé 45 anys.
- Un viatge físic de Catalunya a Costa Rica, on resideix l'exili nicaragüenc -per plasmar la situació de l'exili nicaragüenc.
- Un viatge que se submergeix en la sororitat de dues dones, la jove Itza i una periodista catalana d'edat madura que vol indagar amb ella en aquesta evolució històrica del FSLN cap a un règim autoritari i repressor de drets humans. 

La pel·lícula es rodarà amb un equip de professionals constituït majoritàriament per dones per reforçar el talent audiovisual femení, incorporant també professionals exiliades de Nicaragua com ja s'ha esmentat. 

La presentació del documental a Catalunya es farà amb col·laboració altres entitats catalanes per reforçar la denúncia sobre la situació dels drets humans d'aquest país centreamericà a Catalunya.