EDU - Educació i Formació

CREACIÓ D’UN TALLER DE SOLDADURA I CURS DE MENTORIA EMPRESARIAL A L’ÉCOLE TECHNIQUE SAINTE LUCIE TVET, RULI

Número:
3840
Estado:
En curs
Beneficiario:
JOV -Joves
País:
RUANDA
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
Àfrica Oriental
Importe del proyecto:
16.999,00
Aportación del Fons:
1.644,87
Entidad ejecutora:
ASSOCIACIÓ ROSA DILMÉ-RWANDA
Año de aprobación:
2023
SINOPSIS:

Es tracta d'un projecte educatiu que consta de dos vessants enfocats a crear oportunitats de feina per els alumnes de l'École Technique Sainte Lucie TVET a Ruli. Es tracta de la continuïtat i l'ampliació del projecte iniciat l'any 2022 (Creació d'una Cooperativa de Costura i Curs de Mentoria Empresarial). Vist l'impacte positiu i l'èxit del projecte en oferir als beneficiaris una formació pràctica i una oportunitat real de guanyar-se la vida, es considera que cal continuar aquestes oportunitats i diversificant-les.
 
L'École Technique Sainte Lucie TVET és una escola de formació professional que actualment ofereix, principalment a noies, formació en sastreria. L'escola pretén ampliar l'oferta de cursos i les oportunitats, com també atendre estudiants masculins.
 
L'escola és molt conscient de la necessitat de crear llocs de treball per als joves i que no n'hi ha prou amb l'educació sense oportunitats laborals. En aquest sentit, l'escola ha identificat una necessitat al voltant de Ruli de professionals qualificats en la construcció, concretament en la metal·lúrgia. 
 
En aquest context, es crearà un taller de soldadura i s'oferirà un curs de 6 mesos d'aquesta especialitat a 15 alumnes (12 nois i tres noies) amb pràctiques d'un mes de durada. Aquest taller serà el punt de partida perquè l'escola pugui oferir el curs anualment (l'escola ja ha sol·licitat l'aprovació al Ministeri d'Educació de Ruanda). A més, l'escola utilitzarà els seus contactes amb empreses locals per ajudar els estudiants a trobar feina.
 
D'altra banda, la segona edició del curs de mentoria empresarial s'oferirà a 20 estudiants, principalment dones joves de la zona. L'objectiu és donar a les estudiants les competències bàsiques per establir i dirigir una petita empresa.
 
Una part fonamental del curs és garantir l'èxit a llarg termini de les petites empreses que es creen. Per tant, en aquest projecte i com a part del curs per a futures edicions també es crearà una associació amb 15 membres del primer grup d'estudiants de mentoria empresarial de l'any 2022. L'objectiu d'aquesta associació serà crear un fons d'estalvi amb les aportacions dels socis. Els socis podran utilitzar el fons, en forma de micropréstecs, per ampliar les seves petites empreses. Aquest sistema contribuirà a la sostenibilitat del projecte a llarg termini.