EDU - Educació i Formació

SMILING BUS – APROPANT L’EDUCACIÓ ALS NENES I NENES DEL CARRER

Número:
3811
Estado:
En curs
Beneficiario:
INF - Infants
País:
ÍNDIA
Continente:
ÀSIA
Área geográfica:
ÀSIA
Importe del proyecto:
21.823,21
Aportación del Fons:
7.925,14
Entidad ejecutora:
SONRISAS DE BOMBAY
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

El projecte Smiling Bus, que es va llançar el 16 d'octubre de 2019 amb l'objectiu d'arribar als nens i nenes que viuen als carrers de Bombai i les seves famílies, consisteix en una unitat mòbil que visitarà aquells suburbis de la ciutat on s'allotgen els infants o es reuneixen. 
 
El projecte es va iniciar orientat al grup d'edat de 6 a 18 anys i proporcionant serveis bàsics d'atenció sanitària i suport als nens per protegir el seu dret a la Identitat. La idea bàsica del projecte és proporcionar sessions d'habilitats per la vida, "Life Skills Empowerment", a tots els nens i ajudar-los a inscriure's al sistema educatiu ordinari.
 
Durant l'exercici 2022, el projecte preveu treballar amb 150 nens del carrer de cinc ubicacions diferents de la ciutat de Bombai i les seves zones suburbanes. A cada ubicació, l'equip intenta arribar a un mínim de 30 nens del carrer. Les ubicacions són Shyam Nagar Bhandup, l'estació de tren de Wadala, Wadi Bandar, Kandivali West i Palaspad a Nahur West.
 
L'equip oferirà 12 temes d'educació per a la vida a través de 240 sessions anuals. Visitarà les ubicacions un cop a la setmana, amb 15 sessions addicionals (a càrrec dels equips d'altres projectes com Rescue, Gender i Salut).
 
Des del primer dia, l'equip es va adonar que hi ha diferents motius pels quals els nens del carrer no estan disposats a anar a l'escola amb regularitat. El primer és la salut i la higiene, ja que aquests infants i les seves famílies no poden accedir a instal·lacions sanitàries públiques o privades amb facilitat. No es banyen, no tenen roba neta per posar-se, emmalalteixen molt sovint... la qual cosa fa que tant els altres infants com els professors no els admetin. Com que senten que no pertanyen a l'escola, l'abandonen.  Per abordar aquest problema, el projecte va iniciar una clínica mòbil a l'autobús per a tots els nens del carrer i les seves famílies, per difondre missatges sobre la importància de la salut i la higiene i per evitar l'abandonament escolar.
 
La segona raó és que aquells alumnes que estan interessats a estudiar malgrat tots els problemes que pateixen, no són capaços d'equilibrar els estudis i fracassen, la qual cosa els fa perdre l'autoconfiança i finalment abandonen l'escola. Aquest tema s'ha abordat durant la Sessió d'habilitats per a la vida i s'ha arribat a la conclusió que no està relacionat amb la personalitat ni amb la capacitat intel·lectual, sinó sobretot amb la pedagogia de l'escola. Per això, l'equip va buscar diferents solucions i va conèixer el mòdul d'ensenyament i aprenentatge de Pratham Mumbai. A través de diverses visites a les seves biblioteques, es va veure que la biblioteca és el millor mòdul per abordar el problema dels nens que tenen problemes de lectura, escriptura i comprensió del tema. Així, es va decidir implementar-lo en el marc d'aquest projecte i llançar el programa "Library on wheels".
 
Durant la fase inicial, l'equip treballarà amb com a mínim 500 nens del carrer de cinc ubicacions del Smiling Bus Project (100 de cada ubicació). Actualment, a l'equip del projecte Library on Wheels hi ha 216 títols de llibres en marathi, 174 títols de llibres en anglès i 63 títols de llibres en hindi. És a dir, que hi ha 453 títols de llibres i hi ha 1.359 exemplars disponibles per llegir cada dia.