General

Segona Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional a Lugo

Del 7 al 8 de febrer es reuniran els diferents actors de la cooperació descentralizada municipal de l'Estat 

17 Enero 2023

El Fons Català, juntament amb la resta de Fons i governs locals de l'Estat, participarà la Segona Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional que se celebrarà a Lugo del 7 al 8 de febrer de 2023. 

Diàlegs polítics, plenàries, tallers, intercanvis tècnics i agenda cultural. Tot, amb la cooperació descentralitzada municipal al centre, i en un context clau per a la cooperació al desenvolupament impulsada des dels governs locals.

La primera Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional, celebrada a Còrdova el novembre de 2021, va reunir 350 assistents provinents de múltiples governs locals, agències internacionals i govern estatal. La repercussió institucional i la rellevància de l'espai generat que permeti continuar amb la tasca endegada i millorar l'intercanvi de coneixements des dels governs locals de l'Estat han motivat la celebració de la 2a Trobada.

L'esdeveniment, impulsat per la Confederació de Fons de Cooperació Internacional al Desenvolupament, CONFOCOS, que reuneix més de 1300 governs locals actius en cooperació internacional a tot el país, espera reunir responsables polítics i institucionals de tot l'Estat per obrir el diàleg a al voltant de la política pública municipal de cooperació i acció internacional, així com les qüestions que aborda la cooperació en resposta als reptes presents.

La 2a Trobada està organitzada per la CONFOCS i el Fons Gallec de Cooperació, i compta amb la col·laboració de la FEMP, la Xunta de Galícia, DGPOLDES, AECID i el programa DEAR de la UE, a més del Concello de Lugo i Diputació de Lugo.

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç