General

Condol per la mort de Lluís Magriñà, fundador i exdirector d’Intermón

Va dedicar una llarga etapa de la seva vida a la cooperació al desenvolupament amb projectes arreu del món

12 Enero 2023

Ens ha deixat el jesuïta Lluís Magriñà, figurada destacada en el món de la cooperació al desenvolupament i -entre d’altres- fundador i director d’Intermón durant més de 15 anys. Magriñà va morir el diumenge 8 de gener a Salamanca. 

Nascut a Barcelona el 1946, va entrar a la Companyia de Jesús el 1964 i va ser ordenat sacerdot el 1976. Era llicenciat en Teologia i va estudiar Educació Comparada a la Universitat de Chicago (Estats Units).

Va dedicar gran part de la seva vida a l'ajuda humanitària i a la cooperació per al desenvolupament. Després de passar cinc anys al Txad, va fundar Intermón. També va dirigir el Servei Jesuïta a Refugiats (JRS) entre el 2000 i el 2007, cosa que el va portar a viatjar per tot el planeta per tal de fer seguiment dels projectes d'aquesta entitat i avaluar les necessitats que calia atendre.

A més, ha estat consultor del Pontifici Consell per als Migrants i Itinerants del Vaticà.

També va estar vinculat en l’àmbit de l’educació des de l’ordre jesuïta a la qual pertanyia. Va ser superior de la Cova de Manresa durant set anys, entre l'abril del 2015 i el maig del 2022.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament vol expressar el seu condol per la seva pèrdua i reconèixer la seva important tasca per revertir els desequilibris Nord-Sud i les situacions d’injustícia.

📸 Intermón