EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

MILLORA DE L´ACCÉS A L´AIGUA A LA PROVÍNCIA DE KOBANE

Número:
3767
Estado:
En curs
Beneficiario:
PGE - Població general
País:
KURDISTAN NORD-EST SÍRIA
Continente:
ÀSIA
Área geográfica:
PRÒXIM ORIENT
Importe del proyecto:
30.000,00
Aportación del Fons:
30.000,00
Entidad ejecutora:
UN PONTE PER (UPP)
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

El projecte ha estat dissenyat amb l'objectiu de millorar l'accés a l'aigua per a les poblacions doblement afectades pel terratrèmol del passat 6 de febrer i pel conflicte armat al nord-est de Síria. 

El terratrèmol afectà el nord-oest de Síria (Alep, Idleb, Latakkia, Tratous i Hama), com també la regió de l'Administració Autònoma del Nord i Est de Síria-Rojava, (Afrin i Kobane). 

Al districte de Kobane, localitat del projecte, diverses infraestructures d'aigua -estacions d'aigua, torres d'aigua, xarxes d'aigua- s'han vist afectades a causa del terratrèmol, la qual cosa ha empitjorat una situació a què la Direcció d'Aigua de Kobane -l'autoritat local que se'n fa càrrec- ja s'enfrontava a diferents reptes per garantir l'accés a l'aigua a la població de la zona. 

Per tal de pal·liar la situació i millorar l'accés a l'aigua a la zona afectada el projecte, se centra en dues línies d'intervenció:

1. Rehabilitació de les xarxes de proveïment d'aigua per restablir l'accés a l'aigua al poble de Big Kabijak i als pobles del voltant:

L'objectiu del projecte se centra a millorar l'accés a l'aigua de Big Kabijak i a cinc pobles dels voltants (Tillek, Small Kabajik, Bustabbah, Sarzori, Kherab Hail). La rehabilitació consisteix en la reconstrucció del pou de Big Kabijak i la construcció d'una nova torre d'aigua, que es connectarà a la xarxa de proveïment per oferir aigua als habitants de la zona (1.500 habitants segons les xifres del Departament d'Aigua). Les obres de rehabilitació proposades són particularment importants, ja que es basen en una infraestructura ja disponible -la xarxa d'aigua a la zona de Big Kabijak es va construir abans que esclates el conflicte- i té un gran potencial per ser ampliada, perquè les xarxes d'aigua dels pobles circumdants podrien vincular-se progressivament a la perforació a través d'extensions de canonades, tot millorant l'accés a l'aigua del districte de Kobane i reduint encara més la dependència de la població als camions d'aigua.

2. Reforçament de les capacitat tècniques de la Direcció d'Aigua de Kobane en matèria de gestió i prevenció de desastres per mantenir i operar xarxes d'aigua i per garantir la millora de l'aigua segura i de qualitat per a la població

La segona línia d'intervenció es basa en el reforçament de les capacitats tècniques dels ens municipals i de les administracions de NES, amb un enfocament particular a la gestió i el subministrament de l'aigua. Els municipis, les direccions d'aigua i, en general, les autoritats locals del nord-est de Síria necessiten suport per a la creació de capacitats tècniques, a causa del recent establiment (menys de 10 anys) i dels enormes desafiaments als quals s'enfronten. 

El projecte pretén reforçar les capacitats tècniques del personal del Departament d'Aigua, amb la finalitat de garantir l'adquisició de les habilitats tècniques necessàries per supervisar i garantir la qualitat de l'aigua, també com el funcionament i el manteniment correctes dels sistemes instal·lats per assegurar la sostenibilitat de l'acció a llarg termini.