EDU - Educació i Formació

MILLORA DE L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA, NUTRICIÓ I HIGIENE DE LES NENES I NENS D'UN DISTRICTE RURAL DE LUGAZI, FASE V

Número:
3745
Estado:
En curs
Beneficiario:
INF - Infants
País:
UGANDA
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀFRICA
Importe del proyecto:
162.600,00
Aportación del Fons:
5.919,00
Entidad ejecutora:
MANOS UNIDAS
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

El projecte se situa al districte rural de Mukono (Diòcesi de Lugazi), a 45 km de la capital d'Uganda, Kampala. Es tracta d'una zona predominantment rural, amb una població aproximada d'1,5 milions d'habitants que es dediquen majoritàriament a l'agricultura de subsistència, per la qual cosa els ingressos són molt baixos. A les zones rurals del municipi les infraestructures educatives són molt deficients, les escoles estan construïdes en tova i en alguns casos les classes s'imparteixen sota els arbres, no tenen accés a l'aigua, no compten amb latrines ni amb mitjans per implantar mesures de prevenció. del Covid-19.
 
El projecte forma part d'un programa educatiu que duu a terme Càritas Lugazi des de l'any 2002, amb el suport de Mans Unides i que està aconseguint que els alumnes de zones rurals accedeixin a una educació de qualitat en un ambient segur i sanitàriament adequat.
 
Gràcies a aquest projecte les escoles primàries Our Lady of Good Counsel Kabimbiri Primary School PS i St. Kizito Walumbira Primary School milloraran les infraestructures, amb la construcció i l'equipament d'un bloc de quatre aules, sala de professors i despatx de direcció. Es dotarà cada escola d'un bloc de latrines, de quatre dipòsits de 10.000 litres per a la recollida de l'aigua de pluja i la distribució a la cuina i aixetes al pati de l'escola. Es posarà en marxa un hort escolar i es plantaran arbres fruiters per contribuir a la millora de la nutrició. Alhora, es posaran en marxa totes les mesures de prevenció necessàries perquè l'educació es desenvolupi en un entorn segur i lliure de Covid-19. Per això, s'adquiriran cubetes per al rentat de mans, termòmetres infrarojos, gel hidroalcohòlic, sabó, productes de neteja, tríptics, adhesius i pòsters informatius sobre prevenció. D'altra banda, també es proveirà material escolar: quaderns d'exercicis, llapis i bolígrafs per a aquells alumnes que no compten amb recursos per adquirir-los.
 
Aquest projecte és la cinquena fase del programa: "Millora de l'educació primària, la nutrició i la higiene de les nenes i nens de zones rurals de Lugazi". Les quatre fases anteriors, que han consistit en la millora de les infraestructures educatives i de sanejament a nou poblats s'ha dut a terme el 2020 i 2021, amb molt bons resultats. Per això s'ha decidit continuar donant suport a aquest programa a través d'aquesta fase, que es durà a terme el 2022 a dos poblats més (l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha donat suport a la fase I (any 2020, P3430) i a la fase III (2021, P3601). 
 
Els beneficiaris de la intervenció seran 889 alumnes, professors i resta del personal de les escoles. (5.465 nenes, 400 nens, 20 mestres, 10 homes i vuit dones). El projecte promou l'accés a l'escola de les nenes i beneficiarà més de 4.500 persones que són les famílies dels beneficiaris directes. 
 
Els beneficiaris i les autoritats educatives del districte estan molt implicats a totes les fases del projecte. S'ha constituït un Comitè de Gestió de l'Escola, la principal tasca del qual serà garantir la bona gestió de l'escola, com també la implicació de tota la població implicada en les activitats del projecte. Aquest Comitè està format per homes i dones de forma paritària.
 
Els beneficiaris i el soci local contribueixen al projecte aportant el cost de la instal·lació elèctrica i les despeses de funcionament. Mans Unides col·laborarà amb les despeses de construcció i l'equipament. La durada del projecte és de 11 mesos i respon als ODS números: 4 - Educació de qualitat; 6 - Aigua neta i sanejament i contribueix també als números: 2 - Posar fi a la gana i 3 - Salut i benestar.