DLO - Desenvolupament local

EMPODERAMENT DE LES DONES D´ENTORNS RURALS EN EMPRENEDORIA DE PROJECTES D´AGRICULTURA A MALI

Número:
3728
Estado:
En curs
Beneficiario:
DON - Dones
País:
MALI
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀFRICA
Importe del proyecto:
25.200,00
Aportación del Fons:
7.377,13
Entidad ejecutora:
ASSOCIACIÓ CASA DE MALI
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

El projecte té com a objectiu treballar les capacitats de les dones agricultores, de les comunitats rurals de les regions de Bamako, Koulikoro i Sikasso, en la gestió d'horts sostenibles i emprenedoria en el desenvolupament de l'anacard i productes locals.
 
En aquest sentit, també enfortirà la línia de treball d'empoderament de les noies orfes del l'Association d'Appui à la Scolarisation de Filles "Jigiya Bon" (A.S.F) a Bamako. 
 
La rellevància del projecte rau en aquesta capacitat d'empoderament i enfortiment de les dones en entorns rurals per tal que siguin elles mateixes les pròpies emprenedores de projectes d'agricultura. Alhora, representa la continuïtat del projecte matriu de cooperació de Casa de Mali, que mantindrà aquesta línia de cooperació per tal continuar empoderant amb eines i recursos a les dones d'entorns rurals.
 
El projecte implementarà activitats principals, que inclouran accions de capacitació en emprenedoria, i mantindrà la fase transversal del projecte (construcció horts, creació de productores, collita i la identificació d'horts) com també accions d'acompanyament a les dones, per tal de promoure els seus drets econòmics i socials. 
 
Totes les activitats previstes pretenen treballar vers la creació de riquesa local i autonomia de les comunitats rurals, des d'una perspectiva holística, també com la millora de la sobirania alimentària de les comunitats rurals de Sikasso, Koulikoro i les dones orfes de l'Association d'Appui à la Scolarisation de Filles "Jigiya Bon" (A.S.F) a Bamako. 
 
Finalment, cal destacar que també formaran part d'aquest projecte activitats orientades cap a la sensibilització mediambiental adreçades a tots els grups de col·lectius beneficiaris.