DLO - Desenvolupament local

RECUPERACIÓ DEL CANAL DE REG LA KHETTARA - 2a FASE

Número:
3720
Estado:
En curs
Beneficiario:
CAM - Camperols i població rural
País:
MARROC
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀREA MEDITERRÀNIA
Importe del proyecto:
13.800,00
Aportación del Fons:
7.500,00
Entidad ejecutora:
ASOCIACIÓN TAZAGZAOUTE PARA EL DESARROLLO Y SOLIDARIDAD
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

La reparació de la canal d'aigua subterrània és un projecte que l'entitat té en ment des de fa molts anys, ja que és una infraestructura molt important per al poble de Ksar Tazagzaoute. 
 
Aquest canal està en molt mal estat: com que és subterrani, se'n va ensorrar una gran part, per la qual cosa l'aigua no flueix i, per tant, queda estancada en molts punts.
 
La intenció és reconstruir-lo tot perquè l'aigua pugui circular bé i pugui arribar en molta quantitat de bona qualitat al poble, per a l'ús quotidià i també per als camps de cultiu.
 
La contrapart fa 2 anys que va iniciar la reparació d'una petita part del canal, però no n'hi ha prou. Per això, amb aquest projecte és pretén fer les obres necessàries d'una sola vegada perquè el canal sigui funcional molts anys.
 
El projecte va ser presentat a la convocatòria 2021 de l'Ajuntament d'Igualada, però no va ser aprovat. Malgrat tot, l'entitat va aconseguir altres recursos, que varen permetre poder inciar les obres del canal: van netejar i reparar el 60% del tram.

Aquesta segona fase preveu reparar un tram d'1,5 km aproximadament abans del final del canal (part alta), a més d'uns 800 m que passen pels camps de cultius, que també s'han de netejar i reconstruir perquè no es tornin a esfondrar i l'aigua pugui circular-hi bé.

També es preveu la instal·lació de tubs de plàstic en altres trams per fer arribar l'aigua més ràpidament i sense pèrdues.