EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

SUPORT EMOCIONAL A TRAVÉS DEL CIRC A INFANTS REFUGIATS VÍCTIMES DE LA GUERRA A UCRAÏNA

Número:
3708
Estado:
En curs
Beneficiario:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
País:
POLÒNIA
Continente:
EUROPA
Área geográfica:
EUROPA
Importe del proyecto:
35.157,00
Aportación del Fons:
33.201,00
Entidad ejecutora:
FUNDACJA SZTUKMISTRZE (SZTUKMISTRZE FOUNDATION)
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

Actualment hi ha més de 68.400 ucraïnesos a Lublin, inclosos 16.900 infants que fugen de la guerra. 

Després de les experiències traumàtiques de la guerra, la fugida, la separació dels éssers estimats i la gran incertesa sobre el futur, necessiten suport i l'oportunitat de trencar amb la realitat aclaparadora de la guerra, per alleujar l'estrès.

Per als infants i joves, l'experiència de la guerra i la fugida significa inestabilitat, humiliació, manca de recursos econòmics, emocionals, artístics i culturals i de suport als infants, sentiments reprimits acumulats d'ira, decepció i traïció, pèrdua de l'esperança i sensació d'impotència que resulta en apatia, manca de visió i creença en un objectiu assolible fort. La desesperança en si mateixa fa que els nens s'oblidin d'un futur productiu i els obliga a un estat d'avorriment i falta d'entusiasme.

El poder transformador del circ connecta l'educació i l'art físic amb el desenvolupament emocional i social. La pràctica de les tècniques de circ estimula el desenvolupament de nombroses habilitats socials, emocionals, cognitives i motrius i és una eina per superar el trauma. Els tallers de pedagogia circense tenen uns grans valors integradors i educatius, la seva fórmula aconsegueix l'activitat del grup amb esperit de cooperació -no de competició, ajuda a construir autoconfiança i relacions positives entre els participants.

Les eines del circ -acrobàcies, malabars- són tècniques que permeten treballar conjuntament, independentment de les diferències lingüístiques o culturals. Tallers sistemàtics de circ en diferents formats, adaptats a les necessitats de diversos col·lectius de destinataris, crearan un espai segur. 

A través dels tallers i presentacions de circ, es vol oferir als infants un moment d'alè i alegria perquè s'oblidin una estona de la guerra i gaudeixin de la seva infantesa. A través de les nostres activitats també construirem comprensió i vincle entre els habitants actuals i nous de la comunitat, perquè després de l'onada d'ajuda entusiasta, les pors i frustracions socials que, malauradament, ja es comencen a manifestar, no guanyin. L'art del circ té un poder enorme: és comprensible interculturalment i genera moltes emocions positives. El circ social enforteix físicament i mentalment i ajuda a generar confiança en el grup, que és molt important en el procés d'integració.