EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

DISTRIBUCIÓ D´EQUIPAMENTS ELÈCTRICS ALS CENTRES DE RECEPCIÓ DE POBLACIÓ DESPLAÇADA INTERNA PER LA GUERRA A UCRAÏNA OCCIDENTAL

Número:
3700
Estado:
En curs
Beneficiario:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
País:
ucraïna
Continente:
EUROPA
Área geográfica:
EUROPA
Importe del proyecto:
30.000,00
Aportación del Fons:
30.000,00
Entidad ejecutora:
ARBEIRTER SAMARITER BUND - ASB COUNTRY OFFICE UKRAINE
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

Des de l'inici de l'ofensiva militar russa el 24 de febrer de 2022, la crisi humanitària es va desenvolupar a moltes zones d'Ucraïna. Les hostilitats a gran escala posen en risc els civils en molts assentaments, i sovint els deixen sense articles bàsics i sense oportunitat d'evacuar-los.  L'1 d'abril de 2022, segons OCHA, 4,1 milions de persones van abandonar Ucraïna, mentre que 6,5 milions de persones han estat desplaçades internes. Segons l'última ronda de l'enquesta de l'OIM, a partir del 4 d'abril de 2022, el nombre de desplaçats interns a Ucraïna arriba als 7,1 milions.

Les hostilitats actives i el desplaçament massiu de les poblacions soscaven greument la situació econòmica de milions d'ucraïnesos, i sovint els deixen sense mitjans de subsistència. L'elevada afluència de desplaçats interns a una Ucraïna occidental relativament segura va provocar que les capacitats dels mercats i de l'habitatge locals s'esgotessin. 

Tot i que el procés de registre encara està en curs, 13 administracions de l'oblast han registrat 1.573.800 persones com a desplaçades internes. Entre totes les regions d'Ucraïna, l'oblast de Lviv, a l'oest del país, acull el nombre més elevat de desplaçats interns (558.000 persones), seguit de Zakarpatska (380.000 persones) i Ivano-Frankivska (120.000 persones). La violència armada en curs i el deteriorament ràpid de l'entorn de seguretat a tot el país han posat en risc la vida de centenars de milers de persones. Es preveu que l'expansió del conflicte s'aprofundirà, de manera que les necessitats humanitàries seran encara més greus.

Una proporció significativa de les persones desplaçades requereix assistència multisectorial. Aquestes persones solen fugir de casa sense articles bàsics per cobrir les seves necessitats diàries a curt i mitjà termini; a més, tenen recursos econòmics limitats. Subjectes a diversos factors, com ara la durada de l'escalada actual, la intensitat de les hostilitats, com també l'abast i l'escala de la destrucció d'habitatges privats, les comunitats d'acollida i els centres col·lectius requereixen un suport sostenible, especialment amb equipament, aïllament i rehabilitació.

L'equip de l'ASB ja ha estat en contacte directe amb les administracions locals dels districtes de Mykolaiv i Stryi de l'oblast de Lviv pel que fa a les necessitats dels desplaçats interns a la zona. Atesa l'alta fluïdesa dels desplaçats interns a l'oest d'Ucraïna, els centres col·lectius que ofereixen refugi temporal als desplaçats interns manifesten diverses necessitats, relacionades amb l'alimentació, la higiene i l'equipament. Per tant, el subministrament d'equips (per exemple, rentadores, neveres, forns de microones, bullidors elèctrics) als centres col·lectius millorarà substancialment les condicions de vida dels desplaçats interns a Ucraïna. 

El projecte distribuirà equipaments elèctrics (rentadores, neveres, microones, bullidors i extensions elèctriques a un mínim de 10 centres col·lectius i/o comunitats d'acollida que atenen un total de 10.300 persones desplaçades, de les quals 6.077 són dones. El suport als desplaçats interns, que van deixar enrere casa seva i les seves pertinences, millorarà així les condicions de vida en aquests centres col·lectius.