General

La Junta Executiva del Fons Català fa seguiment de la campanya per Ucraïna

Es van compartir les conclusions preliminars del viatge a Polònia, les necessitats detectades i els projectes identificats 

05 Abril 2022

Dilluns 4 d'abril es va reunir telemàticament la Junta Executiva del Fons Català per compartir les activitats que s'han fet des de l'entitat en els últims mesos, la gestió econòmica i, en especial, el llançament de la campanya d'emergència per les víctimes de la guerra a Ucraïna. 

"Des de l'inici del conflicte, des del Fons Català hem treballat en tres fronts, de manera coordinada amb les entitats municipalistes, la Generalitat de Catalunya i les entitats especialitzades en l'acció humanitària i el refugi", va comentar Isidre Pineda, president del Fons, que va fer un repàs de totes les accions fetes en el marc de la campanya d'emergència. 

Va fer referència a les tasques d'incidència que ha fet Fons a Catalunya, a través d'un posicionament, d'una crida a manifestar-se per la pau i d'un decàleg de recomanacions pels ajuntaments i la ciutadania sobre com canalitzar l'ajuda. Per altra banda, el Fons també s'ha centrat en l'organització d'una resposta humanitària al conflicte i per aquest motiu va fer un primer viatge prospectiu a la frontera de Polònia amb Ucraïna, que va permetre identificar les necessitats que hi ha i les entitats que hi estan treballant. 

A més, el Fons ha tingut un paper actiu en les reunions del Comitè Català d'Acció Humanitària i d'Emergència de la Generalitat de Catalunya i del Comitè d'Acollida de les Persones Refugiades, i a petició de la Generalitat va activar un punt d'informació per resoldre dubtes i consultes de les municipalitats. 

A dia 1 d'abril, la campanya d'emergència ha recollit prop de 322.000 euros, gràcies a les aportacions de 55 ajuntaments, 13 empreses, 9 entitats i desenes de particulars. 

Finalment, es va comunicar a la Junta els 7 projectes que s'han identificat tant a Polònia com a Ucraïna i que es podran tancar en un segon viatge que es farà a mitjans d'abril.