SEN - Sensibilitzacio

AGENDA LLATINOAMERICANA MUNDIAL 2023 - CAMPANYA 2022-2023: "RESILIÈNCIA COMUNITÀRIA"

Número:
3698
Estado:
En curs
Beneficiario:
PGE - Població general
País:
CATALUNYA - LLATINOAMÈRICA
Continente:
EUROPA
Área geográfica:
EUROPA
Importe del proyecto:
62.500,00
Aportación del Fons:
5.454,55
Entidad ejecutora:
COMISSIÓ AGENDA LLATINOAMERICANA
Año de aprobación:
2022
SINOPSIS:

L'Agenda Llatinoamericana Mundial és una iniciativa que té tres finalitats: ser una eina educativa, esdevenir una font d'informació i servir com a llibre amb articles per a la conscienciació ciutadana catalana i llatinoamericana sobre la situació de les grans problemàtiques globals que afecten el planeta, principalment, a la regió de l'Amèrica Llatina. 

La Comissió de l'Agenda Llatinoamericana rep a Girona el dietari i els articles d'El Salvador, on s'ubica la seu internacional de l'edició de l'Agenda Mundial. A partir de la recepció dels articles, es tradueixen i corregeixen a Catalunya. Després s'hi afegeixen els articles propis i les efemèrides específiques del territori català per a l'edició catalana. 

Pel que fa a l'Amèrica Llatina, cal dir que cada situació és diferent. De les més de 10 contraparts que treballen l'Agenda, n'hi ha que editen i distribueixen, n'hi ha que només la reben d'altres països i la distribueixen. Aquesta situació canvia per cada país i cada any. Però el denominador comú de totes és la creença ferma en la idea que tothom pugui accedir a l'Agenda i que aquesta sigui l'excusa per generar debat i trobades de persones que lluiten per canviar el mon des del propi entorn que ens toca. 

En aquest context, el projecte dona suport econòmic al major nombre de contraparts possibles. I amb les que no es pot col·laborar d'aquesta manera, se'ls ofereix acompaels acompanyament i suport tècnic.

Tenint en compte que l'edició 2022 es va dedicar a donar pistes als moviments socials perquè es convertissin en "portadors d'esperança i acció transformadora", l'edició 2023 preveu fer una tasca similar amb les persones, a qui es deuen els moviments socials. Per això, es planteja treballar per animar els nostres pobles, cada persona i comunitat que des de la seva realitat actual i contextual dins dels propis territoris i espais de socialització en el moment de transició de les crisis existents (econòmiques, de salut, geopolítica, ambiental, de drets humans...) avancin junts cap a una nova convivència, és a dir, treballar per posar en pràctica allò de: "pensar amb el cor i sentir amb el cap", a ser resilients i a construir aquest futur que té lloc per a tota forma de vida.